Články mládež

U9: Soustředění ve Smilovicích

středa 09. března. 2022 | Jana Zipserová
​Ve dnech 4. - 6.3. se ve Sportovním centru ve Smilovicích uskutečnilo po roční odmlce další soustředění třineckých chlapců, kteří se neskutečně těšili.

Prodloužený víkend strávili mladí fotbalisté s trenéry kategorie U9, kteří pro ně naplánovali pestrý program. Trenér Michael Sládek se obsáhle rozpovídal o celém víkendu. "Po ubytování byl pro kluky připraven první večerní hodinu a půl trvající trénink, kde jsme měli různé hry. Po tréninku se kluci zašli v klidu osprchovat a pomalu jsme vyrazili na večeří, kde kluci doslova vyjedli zásoby restaurace. Po večeři si kluci vzali svoje oblíbené hry, knížky a další věci. Na závěr večera samozřejmě nemohla chybět polštářová bitva, která skončila remízou pro všechny. Ranní sobotní budíček měl být na sedmou hodinu ranní, jenže kluci byli asi tak natěšení na trénink, že už v šest ráno byli vzhůru první vlaštovky. Po ranní hygieně šli kluci na snídani, kde se vydatně posilnili. Po snídani jsme se přesunuli pomalu do šatny. Kluci se převlíkli, sdělili si svoje dojmy z večerního tréninku a řekli jsme si, co bude na dopoledním tréninku. Po absolvování dopoledního hodinové tréninku, který měli kluci intenzivní, se všichni přesunuli na pokoj, oblíkli se a vyrazili jsme na předobědovou procházku. Výhodou, že den předtím napadl sníh a kluci se na něm vyblbli, hlavně byla soutěž o největší sněhovou kouli. I když bych spíše řekl o největší kouli z bláta, ale šlo hlavně o to, aby si to kluci užili a byli spolu jako kolektiv. Po venkovní procházce jsme šli na oběd. Na klucích už šlo vidět, že jsou lehce unaveni. Po obědě si někteří zahráli stolní fotbálek a někteří odpočívali. Nicméně pro kluky jsme měli nachystané překvapení a to v podobě nelítostného souboje na bowlingové dráze. Kluci se rozdělili do dvou týmu a sváděli hodinu a půl nelítostný souboj o krále bowlingu. Každopádně souboj dopadl nerozhodným výsledkem a všichni byli spokojeni, že si zpestřili soustředění. Po bowlingu jsme se pomalu opět přesunuli do šatny, aby se nachystali na dvouhodinovou tréninkovou jednotku, ve které jsme se zaměřili na taktické věci, na kterých jsme potřebovali zapracovat. Na probíhajícím tréninku už půl hodiny před koncem bylo vidět, jak jsou kluci utahaní a ti kteří jsou někdy k neutahání šlapali vodu. Po konci tréninku si dali sprchu a vydali jsme se na chutnou večeři v podobě pizzy. A energie vydali hodně, když v restauraci skoro nestíhali nosit pizzy, ale bylo krásné sledovat, jak jsou po celém dni kluci unavení a neměli silu vymýšlet blbosti a krásně seděli u svých stolů.

Po večeři se hoši odebrali na pokoj, převlíkli se do pyžam, provedli svoji hygienu a už jen posedávali na postelích, kde hráli karty a probírali zážitky z celého dne. Ve 20:30 nastal ten čas, kdy kluci už ani neprotestovali, že nechtějí jít spát a ulehli do postelí. Během chvíle nastal absolutní klid. Nedělní budíček byl rovněž na 7:00, ale kluci už se pomalu před 7 hod. budili a už začali mezi sebou komunikovat, jak se těší na plánovaný triangl. Aby toho chlapci neměli hodně, již po snídani si sbalili své věci a v 8:30 jsme se šli připravovat na plánovaný triangl. Dorazily týmy MFK Vítkovice a MFK Frýdek-Místek. Jsem rád, že tyto kluby přijely a zahrály si s námi. V trianglu jsme si vyzkoušeli věci, na kterých jsme pracovali během soustředění a chtěli po klucích, aby je přenesli do zápasu. Pro kluky to bylo perfektní zakončení celého víkendu. S oběma týmy sehráli vyrovnané zápasy, během kterých šlo vidět, že měli náročný víkend a jsou unavení. Na konci zápasů jsme naše kluky odměnili různými odměnami.

Na závěr bych chtěl poděkovat firmě LIKOP s.r.o., která nám poskytla sponzorský dar v podobě plné úhrady nájmů haly po čas celého soustředění. Dále bych chtěl poděkovat zdravymlsoun.cz, že pro kluky jako sponzorský dar připravili baličky zdravého mlsání. Což kluci ocenili."

Aktuálně

Aktuality

20. kolo MSFL

Výsledky 20. kola MSFL: Rosice - Uh. Brod 4:0, Brno - Hranice 0:3, Slovácko "B" - Ostrava "B" 1:1, Hlučín - Blansko 1:4, Hodonín - Frýdek-Místek 1:1, Zlínsko - Bohunice 0:1, Zlín "B" - Znojmo 1:0, Karviná "B" - Frýdlant 2:1.

24. 3. 2024, 20:58

Mieszek pokračuje v Řepištích

Mladý stoper Matěj Mieszek bude také v jarní části letošní sezony nastupovat za divizní Řepiště. Zamířil tam na hotování.

21. 3. 2024, 13:29