Aktuální zprávy

Václav Juřena v Opavě

sobota 16. června. 2018 | Igor Mainka
Deset gólů, osm asistencí a kvalitní výkony, to byla uplynulá sezóna v podání Václava Juřeny. Na podzim si díky tomu vyzkouší nejvyšší soutěž v barvách Slezského FC Opava.

„Vaškovi je 27 let a nabídka hrát první ligu nepřichází každý den. Když Vašek přestoupil z Vítkovic do Třince, byli jsme dohodnuti, že mu v případě prvoligové nabídky nebudeme bránit v odchodu. S Opavou proběhlo velice seriózní jednání, po kterém jsme se dohodli na přestupu hráče. Odchod Vaška bude pro nás oslabením, ale zároveň i dobrou reklamou, aby ostatní viděli, že i z Třince se jde dostat do nejvyšší soutěže. Vaškovi přejeme mnoho štěstí v novém působišti. Pevně věřím, že o něm ještě uslyšíme,“ řekl o přestupu útočníka generální manažer Karel Kula.

„Chtěl bych všem poděkovat za to, že mi dali šanci a pomáhali mi výkonnostně růst. Jsem rád, že jsem mohl být u jedné z nejlepších třineckých sezón. Přestup do prvoligového klubu je pro mě další krok kupředu, proto jsem rád, že mi Třinec umožnil odchod do nejvyšší české soutěže. Třinec je můj domovský klub, kterému budu vždy fandit,“ pověděl na závěr svého působení Václav Juřena.

Václav Juřena odehrál v letošní sezóně 28 utkání, vstřelil jako jediný třinecký fotbalista dvouciferný počet gólů, podílel se trefou nebo přihrávkou na 18 gólech a inkasoval 2 žluté karty. Za své výkony si odnesl titul nejlepšího fotbalisty Fortuna národní ligy za měsíc září.

Aktuálně

Aktuality

Orság a Cienciala v sestavě ko

Do sestavy 23. kola MSFL portálu fotbalunas.cz dostala dvojice třineckých fotbalistů - stoper Samuel Orság a levý obránce Lukáš Cienciala.

16. 4. 2024, 10:30

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28