Aktuální zprávy

Na pokračování soutěže jsme natěšení, říká Hlúpik

pátek 22. května. 2020 | redakce
Dvě prohry a remízu zapsali třinečtí fotbalisté v přátelských zápasech před startem přerušené Fortuna:Národní ligy. Filipa Hlúpika i jeho spoluhráče těší, že v konfrontaci s prvoligovými celky obstáli.

Ve Zlíně fotbalisté Třince prohráli 3:1, posléze se doma rozešli smírně s Karvinou, a nakonec odjeli s prohrou 1:0 ze hřiště Slovácka. „Ve Zlíně to v prvním poločase vypadalo dobře, hráli jsme s nimi vyrovnanou partii. Ve druhé půli jsme dostali dva zbytečné góly. I druhé utkání s Karvinou, v němž jsme remizovali, bylo z naší strany kvalitní,“ zmínil krajní záložník Třince Filip Hlúpik.

Poslední herní prověrka měla zvláštní příchuť pro trojici záložníků Jiřího Valentu, Davida Machalíka, a právě pro Filipa Hlúpika. Stadion v Uherském Hradišti byl pro ni dříve domovským stánkem.

„Na zápasy proti Slovácku se vždycky těším, a to bez ohledu na to, zda se hrají na Širůchu, nebo na hlavním stadionu. I když už v týmu není tolik spoluhráčů, s některými jsem v kontaktu pořád. Nejvíce asi s Vlastimilem Daníčkem,“prozradil 29letý fotbalista.

Ve všech třech utkáních nastoupil na svém obvyklém postu pravého záložníka. S více než dvouměsíčním zápasovým výpadkem se popasoval zdatně. „Cítím se docela dobře. Až jsem překvapený, jak jsem ten zápřah zvládl. Čekal jsem, že to bude horší,“ přiznal.

Třinec proti účastníkům nejvyšší soutěže herně obstál. „Na ty zápasy jsme se všichni těšili. Herní praxi potřebujeme, trénink a modelový zápas jsou něco úplně jiného. Přípravná utkání nám posloužila k tomu, aby nám ukázala, jak jsme nachystaní na soutěž. Věřím, že jsme připraveni dobře,“pokračoval.

V těchto dnech už svěřenci trenéra Svatopluka Habance ladí formu na úterní domácí zápas s Chrudimí, který bude mít výkop v 17.00 hodin. „Na pokračování soutěže jsme už natěšení, byť zatím budeme hrát bez diváků. Chceme vyhrát každý jarní zápas, doufám, že to potvrdíme už proti Chrudimi,“zakončil odchovanec Slovácka, který krátce působil také v zahraničí a v Příbrami.

Aktuálně

Aktuality

20. kolo MSFL

Výsledky 20. kola MSFL: Rosice - Uh. Brod 4:0, Brno - Hranice 0:3, Slovácko "B" - Ostrava "B" 1:1, Hlučín - Blansko 1:4, Hodonín - Frýdek-Místek 1:1, Zlínsko - Bohunice 0:1, Zlín "B" - Znojmo 1:0, Karviná "B" - Frýdlant 2:1.

24. 3. 2024, 20:58

Mieszek pokračuje v Řepištích

Mladý stoper Matěj Mieszek bude také v jarní části letošní sezony nastupovat za divizní Řepiště. Zamířil tam na hotování.

21. 3. 2024, 13:29