Zápas

Fotbalisté Třince zdolali Chrudim. Výhry se dočkali na sedmý pokus

úterý 26. května. 2020 | redakce
Hubené vítězství nad Chrudimí, kterým třinečtí fotbalisté přerušili sedmizápasovou sérii bez vítězství, je posunulo na osmé místo tabulky F:NL. Tři body ve zpožděné jarní premiéře na domácím hřišti jim vystřelil útočník Leonid Akulinin.

Po více než dvouměsíční přestávce se v České republice znovu rozběhly profesionální fotbalové soutěže. Druholigový Třinec si odbyl domácí premiéru proti tabulkovému sousedovi z Chrudimi, na jehož hřišti na podzim prohrál 1:0.

Kouč Třince Svatopluk Habanec se rozhodl pro jednu zásadní změnu – brankáře Jiřího Adamušku mezi tyčemi nahradil František Chmiel, který odchytal podzimní zápas na půdě soupeře.

V prvním poločase snaživí hosté z Chrudimi domácí bránu několikrát ohrozili, ale způsob, jakým dopravit míč za záda domácího brankáře, však nenašli.

Fotbalisté v červeném jásali už po deseti minutách hry. Jiří Valenta z přímého kopu z levé strany posadil míč přesně na hlavu útočníka Leonida Akulinina, a ten přesným zakončením rozjásal více než stovku domácích příznivců – 1:0.

O několik minut později se s míčem rozběhl David Machalík a postupoval na brankáře Lukáše Mrázka. Překonat ho ovšem nedokázal, zamezil mu v tom vracející se zadák Petr Drahoš.

Fotbalisté Chrudimi rozhodně nehráli druhé housle, na kluzkém trávníku se velmi dobře pohybovali a zhruba od 30. do 60. minuty si udržovali územní převahu.

Ta vyprchala přibližně po hodině hry, kdy po výborné kolmé přihrávce k samostatnému úniku našlápl Leonid Akulinin. Druhou trefu však nepřidal, míč po jeho střele levačkou proplachtil kolem tyče.

Ukrajinský forvard se neprosadil ani o pár minut později, kdy se položil do centru z levé strany. Jeho střela v pádu z tutové pozice skončila vysoko nad bránou.

Chvíli poté hrotový útočník Třince vybojoval pro svůj celek trestný kop z hranice velkého čtverce. K míči se postavil Erik Puchel, ale hostující gólman jeho střelu k tyči vytěsnil na rohový kop.

Posledních deset minut, včetně tříminutového nastavení Chrudimští odehráli v deseti. Střídající Tomáš Weber vysunul Filipa Hlúpika, ten si obhodil brankáře Lukáše Mrázka, který ho v pozici posledního hráče poslal k zemi a vzápětí spatřil červenou kartu.

Trestný kop z ideální pozice zahrával Leonid Akulinin. Jeho střela skončila nad břevnem hostující brány, do níž se krátce předtím postavil Simon Zíma.

V nastaveném čase se Třineckým naskytla velká šance pojistit hubené vítězství. Do úniku se dostali Erik Puchel s Filipem Hlúpikem, ale vinou nepřesné nahrávky prvně jmenovaného přečíslení dvou na jednoho nezvládli.

Krátce poté už přišel poslední hvizd rozhodčího a šesté vítězství třineckých fotbalistů v probíhajícím ročníku. Naposledy se ze tří bodů radovali počátkem října, kdy v derby přemohli Vítkovice.

Aktuálně

Aktuality

24. kolo MSFL

Výsledky 24. kola MSFL: Uničov - Karviná "B" 2:1, Hranice - Znojmo 1:2, Bohunice - Uherský Brod 0:1, Rosice - Frýdek-Místek 0:0, Brno - Ostrava "B" 0:2, Zlínsko - Blansko 2:1, Zlín "B" - Frýdlant 3:2, Slovácko "B" - Hodonín 1:1.

23. 4. 2024, 11:10

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28