Rozhovory

Chtěli jsme začít úplně jinak, smutnil po prohře s Hradcem Steinhübel

pondělí 09. listopadu. 2020 | redakce
Ve druhém poločase lídrovi zle zatápěli, přesto na body nedosáhli. O prohře fotbalistů Třince s Hradcem Králové rozhodl první poločas. „Nechápu, proč jsme jej odehráli tak špatně,“ kroutil hlavou záložník Třince Christian Steinhübel.

V úvodním kole jsi v sestavě Třince nechyběl, ale poté jsi už vinou zranění nenastoupil. Měsíční pauza ti přišla vhod?

Měl jsem zdravotní potíže s palcem, pak jsem si natáhl zadní stehenní sval. Několik zápasů jsem vynechal, ale v té přestávce jsem se dal dohromady. Pevně věřím, že už teď budu v pořádku.

Po prohře s Jihlavou se třineckého týmu ujal protřelý trenér František Straka. Změnilo se toho hodně po jeho příchodu?

Něco málo se změnilo. Teď máme trochu jiný systém hry a trochu jiné rozestavení. Trenér nás může motivovat, může nám pomoct, ale na tom hřišti je to jenom o nás.

Favorizovaný Hradec Králové byl k poražení, ve druhém poločase měl štěstí.

Určitě. Ve druhém poločase jsme je zavřeli na jejich polovině a do ničeho jsme je nepustili.

Votroci o svém vítězství rozhodli v úvodním dějství, v němž jste byli až příliš pasivní.

Nechápu, proč jsme jej odehráli tak špatně. Jestli to byla třeba bázlivost, nebo něco jiného. Byli jsme vyhecovaní, po dlouhé přestávce jsme chtěli začít úplně jinak. Bohužel, dopadlo to takhle. Musíme dostat dva góly, abychom pak začali hrát? Nevím, nedokážu si to vysvětlit. To, jak hrajeme na trénincích anebo v přípravných zápasech, je něco úplně jiného než v to, jak jsme začali proti Hradci.

Dvacet minut před koncem střetnutí se zrodil diskutabilní okamžik, kdy rozhodčí neuznali regulérní gól Christianu Attahovi. Jak své rozhodnutí zdůvodnili?

Hlavní rozhodčí byl docela daleko, takže to nemohl vidět. Řídil se pokynem pomezního, jenže ten praporek nezvedl. Všichni jsme protestovali, ale nebylo to nic platné, bylo potřeba hrát dál.

Byl to podle tvého názoru klíčový okamžik utkání?

Myslím si, že zlomový moment byl ten nepovedený první poločas.

Kontaktní gól už přišel příliš pozdě.

To je pravda, ale mohli jsme přidat další. Soupeře jsme sevřeli, zahrávali jsme standardní situace, ale nevyužili jsme je.

Nyní přivítáte Vlašim, se kterou jste měli hrát už dvakrát.

Chceme a musíme vyhrát. Každý zápas bude pro nás těžký, ale musíme to zvládnout.

Aktuálně

Aktuality

20. kolo MSFL

Výsledky 20. kola MSFL: Rosice - Uh. Brod 4:0, Brno - Hranice 0:3, Slovácko "B" - Ostrava "B" 1:1, Hlučín - Blansko 1:4, Hodonín - Frýdek-Místek 1:1, Zlínsko - Bohunice 0:1, Zlín "B" - Znojmo 1:0, Karviná "B" - Frýdlant 2:1.

24. 3. 2024, 20:58

Mieszek pokračuje v Řepištích

Mladý stoper Matěj Mieszek bude také v jarní části letošní sezony nastupovat za divizní Řepiště. Zamířil tam na hotování.

21. 3. 2024, 13:29