Aktuální zprávy

Druhou ligu jsem ještě nehrál. Je to výzva, říká Buneš

středa 17. února. 2021 | Redakce
V průběhu zimní přestávky třinecký tým posílil středopolař Matyáš Buneš z pražských Bohemians. Dvaadvacetiletý fotbalista se jeví v příznivém světle.

Letos 22letý Matyáš Buneš hraje fotbal od útlého dětství. „Začal jsem ve čtyřech letech, díky rodičům. Táta později hrával Hanspaulku a já se na něho chodil dívat. Celou dobu jsem strávil v Bohemce, akorát v 17 letech jsem byl na hostování ve Slavii, kde jsem hrál druhou dorosteneckou ligu,“ shrnul úvodní léta své fotbalové kariéry Matyáš Buneš.

Přestože do tuzemské nejvyšší soutěže prozatím nenakoukl, u Klokanů postupně prošel všemi mládežnickými úrovněmi. Po dovršení plnoletosti nastupoval v juniorské lize a po reorganizaci soutěží v třetiligovém béčku Klokanů.

V áčku Bohemky jsem šanci nedostal, tak třeba ji dostanu tady. Hrál jsem jen ČFL, druhou ligu prozatím ještě ne, takže to pro mě bude posun vpřed. Je to výzva,“ podotkl nadějný středopolař.

S třineckým mužstvem se Matyáš Buneš pod vedením zkušeného kouče Františka Straky připravuje od začátku zimní přípravy. „Bývalý brankář Jan Klíma mi v Třinci domluvil týdenní zkoušku. Pak se to nějak prodloužilo, Bohemka mi dala svolení, abych se v Třinci připravoval déle. Nakonec jsem zůstal, za což jsem rád. Je to ale daleko od domova. V tomhle to je těžší, trochu se mi stýská. Bydlím na stadionu, všechno mám zařízené, takže jinak mi nic neschází,“ podotkl mladý fotbalista, který většinou nastupoval coby defenzivní záložník.

V několika odehraných přípravných kláních i modelových utkáních se Matyáš Buneš jevil v příznivém světle.

Je to mladý a perspektivní fotbalista, který má budoucnost před sebou. Má potenciál, aby se stal dobrým hráčem,“ řekl na adresu zimní posily hlavní trenér Třince František Straka.

Aktuálně

Aktuality

24. kolo MSFL

Výsledky 24. kola MSFL: Uničov - Karviná "B" 2:1, Hranice - Znojmo 1:2, Bohunice - Uherský Brod 0:1, Rosice - Frýdek-Místek 0:0, Brno - Ostrava "B" 0:2, Zlínsko - Blansko 2:1, Zlín "B" - Frýdlant 3:2, Slovácko "B" - Hodonín 1:1.

23. 4. 2024, 11:10

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28