Ohlasy po zápase

Takhle se ve druhé lize prezentovat nemůžeme, říká Tomáš Jakus

neděle 21. února. 2021 | Redakce
Konfrontace s Prostějovem, který se na podzim usadil v horních patrech Fortuna:Národní ligy, dopadla pro třinecké fotbalisty velice špatně.

Trenéři Třince František Straka s Tomášem Jakusem poslali do boje s Prostějovem dvě jedenáctky. „Byl to jeden z posledních zápasů, v němž mohli dostat šanci všichni hráči. I s ohledem na úterní pohárový zápas s Baníkem jsme chtěli šetřit síly, takže kromě stoperů všichni odehráli poločas,“ zdůvodnil třinecký asistent trenéra Tomáš Jakus.

Třinec vstoupil do utkání slušně, ale po dvaceti minutách, kdy odstoupil zraněný Vaněk, jeho hra začala ztrácet kvalitu. „Prvních dvacet minut z naší strany nebylo špatných. Attah měl tutovku, kterou útočník musí proměnit, měl to být jasný gól. Místo vedení 1:0 jsme dostali gól ze sporné penalty, která by se v přípravných zápasech pískat nemusela,“ rekapituloval úvodní fázi střetnutí třinecký asistent.

Pokutového kopu se vzápětí dočkal také jeho tým, střelou z penaltového puntíku srovnal Habusta. Chvíli poté si Prostějov vzal vedení zpátky po vlastní brance domácích. „Když jsme v prvním poločase měli na hřišti trošku zkušenější hráče, dokázali jsme se soupeři vyrovnat v důrazu a hra byla vyrovnaná. Po dvou akcích, které jsme měli dohrát do gólů, měl soupeř dvě šance, z nichž dvakrát skóroval,“ uzavřel Jakus hodnocení úvodního dějství.

Druhá půle se pro třinecké fotbalisty vyvíjela nepříznivě, prohráli ji 0:3. „Zatímco první poločas měl vyrovnaný a snesl druholigové měřítko, ve druhé půli nám scházela zkušenost některých hráčů, kteří by se o míč více porvali. Měli jsme slabší střed hřiště než soupeř, vepředu jsme nepodrželi míč a kromě Ciencialy se nenašel nikdo, kdo by byl pro soupeře nebezpečný. Druhý poločas byl špatný, prohrát 1:5 je špatná vizitka. Chtěli jsme si nacvičit některé věci, ale to se nepodařilo. Takhle bychom se ve druhé lize prezentovat nemohli,“ uzavřel Tomáš Jakus.

I navzdory vysokému vítězství trenér Hanáků viděl na hře svého týmu nedostatky. „S první půlkou jsem nebyl moc spokojený, byli jsme zbytečně ustrašení, chyběl nám pohyb a větší držení míče. Druhý poločas už byl lepší, začaly se nám dařit kombinace. I přesto to bylo hrozně hektické, zbytečně se nadřeme, ztrácíme spoustu míče, které bychom nemuseli. Pořád máme na čem pracovat,“ řekl Pavel Šustr.

Aktuálně

Aktuality

24. kolo MSFL

Výsledky 24. kola MSFL: Uničov - Karviná "B" 2:1, Hranice - Znojmo 1:2, Bohunice - Uherský Brod 0:1, Rosice - Frýdek-Místek 0:0, Brno - Ostrava "B" 0:2, Zlínsko - Blansko 2:1, Zlín "B" - Frýdlant 3:2, Slovácko "B" - Hodonín 1:1.

23. 4. 2024, 11:10

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28