Zápas

Vysočina udeřila v závěru. Třinec jí podlehl poosmé za sebou

pátek 09. dubna. 2021 | Redakce
Ukončit sérii bez výhry, připsat si první jarní vítězství a vrátit soupeři potupnou porážku z podzimu. Nic z toho se třineckým fotbalistům nepovedlo, v souboji o pomyslných šest bodů po matném výkonu prohráli v Jihlavě.

Zopakovat zlepšený výkon proti pražské Dukle se třineckým fotbalistům nepovedlo. V utkání sotva průměrné druholigové úrovně už podruhé za sebou nezvládli závěr, nezvítězili v sedmém po sobě jdoucím duelu a Vysočině podlehli poosmé v řadě.

Trenér Slezanů František Straka udělal v sestavě jednu změnu, místo Jakuba Habusty nasadil Richarda Vaňka, který si odpykal trest za čtyři žluté karty.

Střetnutí mnoho fotbalové krásy nenabídlo, povětšinou se urputně bojovalo o míč v dostatečné vzdálenosti od obou pokutových území.

Zhruba po půlhodině hry se dostal do úniku domácí Patrák, ale vracející se obránce Omasta jej dostihl a připravil o míč.

O několik minut později se Patrák ocitl ve velké šanci, ovšem brankáře Pastornického nepřelstil a ukazatel skóre nerozpohyboval.

Deset minut po změně stran převzal Patrák přihrávku, nachystal si míč na pravou nohu. Gól slavit nemohl, jeho technickému pokusu scházela přesnost.

Dvacet minut před koncem Pastornického vyzkoušel podzimní střelec dvou branek Vedral, gólman Slezanů byl na správném místě a s pokusem doprostřed brány si poradil.

Třineckým se proti Jihlavě střelecky vůbec nedaří, naposledy ji dali gól před dvěma lety. V předešlých třech utkáních síť za brankářem nerozvlnili a platilo to také v dnešním duelu.

Domácí brankář Lancman byl prakticky bez práce, k čistému kontu přišel poměrně snadno. Nejvíce ho vylekala Samiecova střela, mezi tyče se ale nevešla.

Když už se pozvolna schylovalo k bezbrankové remíze, přišla 86. minuta a s ní střela Peřiny. Gólman Pastornický na ni byl krátký, protože její trajektorii změnila teč střídajícího Stanislava Klobásy – 1:0.

S nelichotivým výsledkem už Slezané nic nesvedli, Vysočině podlehli poosmé za sebou a počtvrté v řadě ji nedali gól. Zatímco domácím se mírně ulevilo, hostům se po nezdaru ještě více přitížilo.

Sedmizápasovou sérii bez výhry se svěřenci trenéra Františka Straky pokusí přerušit ve středečním domácím utkání proti žižkovské Viktorii.

Aktuálně

Aktuality

Orság a Cienciala v sestavě ko

Do sestavy 23. kola MSFL portálu fotbalunas.cz dostala dvojice třineckých fotbalistů - stoper Samuel Orság a levý obránce Lukáš Cienciala.

16. 4. 2024, 10:30

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28