Rozhovory

Přijede Žižkov. Nesmíme usnout na vavřínech, nabádá Matěj Hýbl

pondělí 26. dubna. 2021 | Redakce
O druhé jarní vítězství budou zítra usilovat fotbalisté Třince. V dohrávaném utkání jim bude soupeřem ambiciózní Žižkov. „Musíme šlapat dál a potvrdit tři body,“ říká levý obránce Třince Matěj Hýbl.

Vraťme se ještě k utkání s Vyšehradem. Po hodině hry jsi zvýšil na 2:0. Jak jsi celou akci viděl?

Oma (Omasta) mě perfektně našel, stačilo jen nastavit nohu. Už si ani nevzpomínám, kdy naposledy jsem dal soutěžní gól, a ještě k tomu pravou nohou. Možná se mi to povedlo a tréninku. Dělal jsem si legraci, že levou bych gól nedal. Největší radost mám samozřejmě ze tří bodů, protože potřebujeme bodovat v každém zápase.

Vyhráli jste zcela zaslouženě, tentokrát o třech bodech nebylo žádných pochyb.

Myslím, že to bylo zasloužené vítězství. O poločase jsme si říkali, že musíme být trpěliví. Vzpomněli jsme si na zápas s Duklou a řekli si, že nesmíme za žádnou cenu dostat gól. To se nám povedlo, a nakonec jsme přidali ještě jeden.

Zápas s Vyšehradem dopadl smolně pro Imricha Bedecse.

Samozřejmě vím, co se Bedymu před rokem proti Vyšehradu stalo. Teď hrál výborně, ale bohužel dostal červenou kartu. Ten Vyšehrad je pro něho asi zakletý.

Spadlo z vás napětí poté, co jste ukončili dlouhé čekání na vítězství?

Výhra nám psychicky pomůže, protože v hlavách jsme měli, že jsme už dlouho nevyhráli. O to je vítězství sladší, ale musíme šlapat dál a potvrdit tři body.

Zítra v dohrávce nastoupíte proti Viktorii Žižkov. Co čekáš od ambiciózního soupeře?

Žižkov je tradiční klub s prvoligovými ambicemi. Nečeká nás nic snadného, ale na podzim jsme tam dokázali vyhrát. Budeme chtít potvrdit tři body proti Vyšehradu. Naše situace není jednoduchá, nesmíme usnout na vavřínech. Každý bod pro nás má cenu zlata.


Aktuálně

Aktuality

Orság a Cienciala v sestavě ko

Do sestavy 23. kola MSFL portálu fotbalunas.cz dostala dvojice třineckých fotbalistů - stoper Samuel Orság a levý obránce Lukáš Cienciala.

16. 4. 2024, 10:30

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28