Rozhovory

Jedeme dál, teď nesmíme polevit, říká střelec Omasta

čtvrtek 29. dubna. 2021 | Redakce
Hrdinou střetnutí se Žižkovem se stal pravý obránce Třince Tomáš Omasta. Dohrávku rozsekl dvěma zásahy z úvodních minut.

Dva tři góly za zápas jsi naposledy sázel v divizním Havířově, je to tak?

To je pravda. Jsou to moje první dva góly za zápas v profesionálním fotbale. Taková premiéra.

Ačkoliv nebyly moc pohledné, o to více byly důležité, souhlasíš?

To určitě. Před tím prvním gólem jsem čekal, že Sam (Samiec) mi to nacentruje dozadu. Já byl v náběhu, on vystřelil a já už jen míč dorazil. Ve druhém případě jsem dostal výborný balón. Když už to vypadalo, že ho obránce odvrátí na roh, trefil jsem míč kolenem. Snažil jsem se tam jít tak, abych míč zasáhl, což se mi povedlo. Měl jsem veliké štěstí.

Žižkov se snažil ovládnout hru, ale vy jste mu nedovolili ani kontaktní gól.

Myslím si, že Žižkov byl po tom úvodu poněkud zaražený. Všichni jsme hráli velice zodpovědně zezadu, od toho se všechno odvíjelo. Pokud budeme takhle pokračovat, bude to jen a jen dobře.

Když se Žižkov v závěru pokoušel vyvíjet tlak, nebáli jste se, že vás může o cennou výhru připravit, jak se to povedlo Dukle?

S postupujícím časem tlak Žižkova sílil. Je potřeba hrát až do samotného konce, člověk nikdy neví, co se stane. Když v 85. minutě nastřelili tyčku, byť to bylo z ofsajdu, podíval jsem se na časomíru a řekl si, že se snad nebude nic opakovat. Zvládli jsme to velice dobře.

Je té doslova plné hřiště, stíháš útočit i bránit. Odkud čerpáš energii?

Cítím se velice dobře. Nějaká únava každopádně je, ale vždy se snažím dobře zregenerovat. Z únavu se dostanu celkem rychle a jsem nachystaný na další zápas.

Do Třince jsi přišel jako ofenzivní záložník, ale trenéři tě nasazují jako pravého obránce. Vyhovuje ti to?

Musím říct, že mě to na pravém beku baví. Pokud dostanu dobré balóny, snažím se toho využít. Je to fyzický náročné, ale mi to vyhovuje.

Takže máš dostatek síly na další porci zápasů?

Ano. Máme dva dny na to, abychom se mezi zápasy připravili na další utkání. Takže jedeme dál.

Po rozpačitém jarním rozjezdu jste se i výsledkově zvedli. Projevuje se to i na náladě v šatně?

Určitě, pohoda v kabině je mnohem větší. Udělali jsme dva důležité kroky, ale pořád ještě není konec. Musíme se soustředit na další zápasy a nepolevit.



Aktuálně

Aktuality

24. kolo MSFL

Výsledky 24. kola MSFL: Uničov - Karviná "B" 2:1, Hranice - Znojmo 1:2, Bohunice - Uherský Brod 0:1, Rosice - Frýdek-Místek 0:0, Brno - Ostrava "B" 0:2, Zlínsko - Blansko 2:1, Zlín "B" - Frýdlant 3:2, Slovácko "B" - Hodonín 1:1.

23. 4. 2024, 11:10

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28