Zápas

Třinec přetlačil Ústí, tři body trefil Foltyn

středa 05. května. 2021 | Redakce
Potřetí v řadě zvítězili na domácí půdě fotbalisté Třince. Favorizované Ústí nad Labem, které prohrálo počtvrté za sebou, pokořili díky trefě stopera Foltyna i podruhé v sezoně.

Úvodních dvacet minut se oba celky spíše jen vzájemně oťukávaly, hra se odvíjela ponejvíce ve středu hřiště.

První velká šance utkání přišla až ve 27. minutě. Po ostrém souboji Webera s Miskovičem se míče zmocnil Celba a přihrávkou za obranu vybídl Puchela. Levý křídelník měl před sebou pouze brankáře, ale jelikož Tvrdoň dobře vyběhl, už ho nedokázal zblízka překonat.

Chvíli poté Weber středem potáhl míč a vyměnil si ho s Omastou, jeho následnou střelu z několika metrů zneškodnila hostující obrana.

Na třetí pokus už to domácím fotbalistům vyšlo. Po rohovém kopu se míč odrazil k pohotovému Martinu Foltynovi a ten z poměrně obtížné pozice zacílil k tyči – 1:0.

O několik minut později z levé strany vypálil Kušej, domácí brankář Adamuška byl u pravé tyče včas a míč vyrazil na rohový kop.

Těsně před pauzou se Adamuška natáhl po přízemní střele Proška, který si navedl míč do středu hřiště, branku však minul.

Ve druhém poločase se kombinačně zdatní hosté snažili směrem dopředu něco vymyslet, drželi míč na kopačkách častěji, ale na kompaktní a dobře pracující defenzívu Třince si nepřišli.

Třinecký gólman Adamuška zneškodnil několik centrů a potřetí v řadě na domácím trávníku vychytal čisté konto.

Jeho spoluhráči mohli svůj poctivý výkon zpečetit druhým gólem, ale Samiec to po rychlém protiútoku vzal na sebe a nabíhajícímu Foltynovi do lepší pozice nenahrál.

Svěřenci trenéra Františka Straky naplno bodovali ve třetím střetnutí na domácím pažitu, přičemž na jaře doma ještě neprohráli.

V sobotu se na trávníku Chrudimi pokusí protrhnout jarní neúspěšnou sérii na soupeřových hřištích.

Aktuálně

Aktuality

Orság a Cienciala v sestavě ko

Do sestavy 23. kola MSFL portálu fotbalunas.cz dostala dvojice třineckých fotbalistů - stoper Samuel Orság a levý obránce Lukáš Cienciala.

16. 4. 2024, 10:30

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28