Rozhovory

Jsme odhodlaní odehrát dobrou sezonu, hlásí trenér Straka

úterý 20. července. 2021 | Redakce
Poslední prověrkou třineckých fotbalistů před sobotní druholigovou premiérou s Ústím nad Labem byl vítězný duel s rezervou Karviné. „Soupeři jsem vděčný za to, v jakém složení přijel,“ poděkoval hostům trenér Třince František Straka.

Generálka dopadla dobře, vyzráli jste na posílenou rezervu Karviné. Jaký máte pocit z posledního herního testu?

V první řadě chci Karviné poděkovat za to, že k nám vůbec přijela. Měli jsme veliké problémy vůbec někoho sehnat, jeden oddíl za druhým generálku s námi odřekl. Karviné jsme vděční i za to, že k nám poslala osm hráčů z áčka. Bylo vidět, že přijel velmi dobrý tým. Mě osobně těší to, že jsme dokázali vyhrát a také to, že jsme hráli velice organizovaně. V prvním poločase jsme soupeře v podstatě do ničeho nepustili. Defenziva pracovala velmi dobře, měli jsme i slibné šance. Doufám, že v mistrovských zápasech je budeme proměňovat. Byly tam i určité věci, které musíme zlepšit.

Co se vám tedy nelíbilo?

U některých hráčů byla patrná zbytečná nervozita na míči. Ztráceli jsme míče, aniž bychom museli, odskakovaly nám, místy jsme si nebyli schopni dát kvalitnější přihrávku. Byl to pro nás ostrý zápas po přípravě, kterou jsme absolvovali. Kluci se snažili, každý ze sebe chtěl vydat maximum. Byl to dobrý zápas s vítězstvím. Věřím, že v příznivém trendu pojedeme dál.

Co můžete čekat od Ústí nad Labem, které budou příští sobotu vaším prvním soupeřem v nové sezoně?

Na ostrý start, který nás čeká, chceme být připraveni co nejlépe. Věřím, že i kluci se těší. Každý může porazit každého, a naopak každý může prohrát s každým, nicméně si myslím, že druhá liga bude letos velice kvalitní. Začátek je pro nás velice důležitý, musíme se na něj dobře připravit. Nechceme, aby se přihodilo to, co před mým příchodem nebo to, co se stalo po zimní přípravě. Máme dva zápasy doma a chceme je uhrát v náš prospěch. Doma chceme i nadále bodovat. Doufám, že v tomhle úspěšném trendu pojedeme dál.

Mužstvo Třince doznalo v létě řady změn. Stihli jste se sehrát a najít svou novou tvář?

Ne všichni hráči tady byli od začátku, takže jsme měli asi čtyři neděle na to, abychom se sehráli. Někteří hráči naopak z různých důvodů odešli. Chtěli jsme okysličit mužstvo, aby v něm zavládla jiná atmosféra a splnili jsme náš cíl. Jsme odhodlaní odehrát dobrou sezonu. Jsem přesvědčená, že se nám to podaří.

Víte už, které fotbalisty v sobotu obdaříte svou důvěrou a pošlete je od hry od první minuty?

Příznivé je to, že máme kostru týmu, který odehrál velmi dobré jaro. Z toho vycházíme. Nemám důvod něco měnit. Vytipovali jsme si hráče, kteří by nám měli pomoct, ať už se jedná o Michala Petráně, Vencu Juřenu, Davida Klusáka, Lukáše Kaniu či Michala Szewieczka. Vrátil se nám Christián Steinhübel, který byl na testech v Seredi. V posledním utkání měl dobré věci. Máme osmnáctičlenný kádr, je užší, ale kvalitnější.

Na testech uspěl stoper či defenzivní záložník N´Toya. Co od něho čekáte?

Je to velice skromný hráč, líbí se mi, že nemá žádné veliké nároky. Působí pozitivním dojmem, chce na sobě pracovat. Není to namyšlený fotbalista, který si myslí, že by mohl kopat za Real, Spartu nebo Slavii. N´Toya je fotbalistou, který by nám v mnoha ohledech mohl vytáhnout trn z paty. Je schopný hrát defenzivního záložníka a také by mohl v případě potřeby – zranění či karetních trestů – zaskočit na stoperu, kde máme v podstatě jen tři hráče.

S jakým předsevzetím vykročíte do nové sezony 2021 - 2022?

Už dříve jsem řekl, že se chceme posunout v tabulce nahoru. Rádi bychom se dostali do horní poloviny. Jsem přesvědčen o tom, že mančaft na to máme.

Aktuálně

Aktuality

24. kolo MSFL

Výsledky 24. kola MSFL: Uničov - Karviná "B" 2:1, Hranice - Znojmo 1:2, Bohunice - Uherský Brod 0:1, Rosice - Frýdek-Místek 0:0, Brno - Ostrava "B" 0:2, Zlínsko - Blansko 2:1, Zlín "B" - Frýdlant 3:2, Slovácko "B" - Hodonín 1:1.

23. 4. 2024, 11:10

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28