Preview k zápasu

Třinec jede do Táborska. Musíme se semknout, velí Christián Steinhhübel

sobota 11. září. 2021 | Redakce
Sedmým soupeřem třineckých fotbalistů v této sezoně bude Táborsko. Na jihu Čech budou svěřenci trenéra Zbončáka v neděli usilovat o druhou výhru sezony.

Táborsko, tým trenéra Miloslava Brožka, prozatím nastřádal devět bodů. Má tři výhry a stejný počet remíz, v tabulce mu patří sedmá pozice.

Do nové sezony Jihočeši vykročili domácí prohrou s Brnem 0:1, poté však překvapili výhrou v Příbrami 2:0. Posléze zdolali 2:1 Vlašim a vyhráli 0:1 ve Vyškově. Poslední dva zápasy Táborsku výsledkově nevyšly, Dukle doma podlehlo 0:1 a půdě sparťanského béčka prohrálo 4:1.

Třineckým fotbalistům se začátek nové sezony hrubě nevyvedl. Nezvládli úvodní domácí dvojzápas, s Ústím nad Labem prohráli 2:3 a s Duklou 1:3.

Náladu si třinečtí fotbalisté nespravili ani v Chrudimi, kde prohráli 3:0. Ve slezském derby se konečně dočkali, exligovou Opavu zdolali 2:0 a zaznamenali tak první výhru v ročníku.

Po zápase v Prostějově, kde Třinec prohrál 3:1, u mužstva skončili trenéři František Straka – Tomáš Jakus. Jejich nástupcům, Martinu Zbončákovi a Zdeňkovi Cieslarovi se premiéra nevydařila, Třinec podlehl Líšni 0:2 a ocitl se na posledním místě tabulky.

Musíme se semknout dohromady a zlomit to. Dostat se z toho můžeme jenom my sami, nikdo jiný nám s tím nepomůže,“ řekl záložník Christián Steinhübel.

Slovenský fotbalista se do základní sestavy Třince vrátil po delší odmlce. „Bylo to velmi náročné období, především na psychiku. Už se k tomu nechci vracet, to už je za mnou. Znovu jsem začal hrávat a na hřišti se cítím čím dál tím lépe. Snad našemu týmu svými výkony pomůžu,“ dodal.

V Táborsku, které rozhodně nepatří mezi oblíbené soupeře Třince, se svěřenci trenérů Zbončáka a Cieslara budou snažit o opuštění poslední příčky a odčinění tří domácích nezdarů.

Zápas může dopadnout jakkoliv. Klukům jsem zdůraznil, že když v neděli skončí zápas, musíme cítit, že jsme všichni udělali pro úspěch maximum. Pokud v zápase budeme pracovat stejně, jako pracujeme v tréninku, pevně věřím, že odjedeme s dobrým pocitem a také s nějakým bodem,“ řekl trenér Třince Martin Zbončák.

Aktuálně

Aktuality

Orság a Cienciala v sestavě ko

Do sestavy 23. kola MSFL portálu fotbalunas.cz dostala dvojice třineckých fotbalistů - stoper Samuel Orság a levý obránce Lukáš Cienciala.

16. 4. 2024, 10:30

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28