Články mládež

Oslavy 100 let fotbalu

pondělí 13. září. 2021 | Jana Zipserová
Den plný radosti a zábavy prožili všichni návštěvníci oslav 100 let třineckého fotbalu. Dobrého jídla, pití, úsměvů, zábavy, všeho bylo dostatek.

Sobotní zápasení mladých nadějí nejen z Třince, nýbrž z celého širokého okolí, pozorovali diváci, rodiče, fotbaloví fanoušci od raná až do pravého poledne ukryti ve stínu tribuny před silným sluníčkem, které doprovázelo příjemnou atmosféru po čas celého dne.

Na všechny přihlížející fanoušky, aby si mohli případně ukrátit chvíli, kdy jejich syn, dcera, bratr či sestra obehrává soupeře či brání vlastní bránu, čekaly na umělé trávě zábavné atrakce. Rodiče s dětmi, s babičkami a dědečky, kamarádi či samotné děti, naprosto kdokoliv se mohl nechat také zvěčnit jako součást 100. výročí fotbalu ve foto budce.

Mezi hromadou atrakcí radostně pobíhaly děti a zkoušely jednu zábavu za druhou. Nechybělo ani občerstvení jak pro děti, tak pro dospělé. Cukrová vata se lepila na prsty, popcorn padal od pusy a radost dětí byla všudypřítomná. Později po poledni přišlo na řadu oceňování významných osobností třineckého fotbalu, kterým se za aplausu předal retro dres a kniha 100 let třineckého fotbalu. Ta byla současně pokřtěna za účasti náměstka primátorky města Třinec Mgr. Ivem Kaletou, generálním manažerem FK Třinec Mgr. Petrem Hrazdílkem a ředitelem zapsaného spolku Mgr. Vladislavem Burym.

Další na programu byla autogramiáda A mužstva, kdy děti jeden přes druhého se přetahovaly o podpis u svého oblíbence. Nakonec se však na každého dostalo. Vrcholem oslav bylo utkání starých gard FK Třinec a Baníku Ostrava. Ačkoliv utkání vypadalo většinou vyrovnaně a jen v některých pasážích se jazýčky vah převažovaly na stranu Třince, posléze zase na stranu Baníku, oslavovat mohl oslavenec, tedy Třinec. S jednobrankovým náskokem dohrál utkání a zvítězil 4:3. Tímto vítězstvím se dovršili oficiálně oslavy, které poté každý "dooslavil" po svém.

Aktuálně

Aktuality

Orság a Cienciala v sestavě ko

Do sestavy 23. kola MSFL portálu fotbalunas.cz dostala dvojice třineckých fotbalistů - stoper Samuel Orság a levý obránce Lukáš Cienciala.

16. 4. 2024, 10:30

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28