Rozhovory

Pocítil jsem, že soupeři se na nás více připravují, přiznal kanonýr Dedič

úterý 17. května. 2022 | Redakce
Desetigólový René Dedič se stal nejlepším střelcem Třince uplynulé sezony. Ke čtyřem podzimním zářezům v dresu Příbrami přidal šest zásahů v třineckém dresu.

Na jaře jsi přispěl k záchraně Třince šesti brankami. Pětkrát jsi se prosadil na domácím hřišti. Jak jsi spokojený se svou bilancí?

Těší mě, že jsem přispěl k záchraně, která byla našim hlavním úkolem. Komplikovala nám to stejně ohrožená Chrudim, která rovněž sbírala body. Nakonec pod námi skončilo Ústí. Všichni máme radost z toho, že v Třinci zůstala druhá liga i pro příští ročník.

Nastaly okamžiky, kdy tě přepadly pochybnosti, zda to vůbec zvládnete?

Sezona byla psychicky velmi náročná. I když jsme zvládali domácí zápasy, bylo to pořád frustrující, protože v tabulce jsme se nikam neposouvali. Nakonec jsme byli rádi i za to čtrnácté místo. Do příští sezony musíme vstoupit lépe už od samotného začátku, abychom se v druhé části sezony nemuseli zachraňovat.

Zaznamenal jsi, že v průběhu jara si na tebe soupeřoví obránci dávali větší pozor?

Určitě. Ať už já, Venca Juřena nebo Míša Petráň – všichni jsme pocítili, že se na nás soupeřoví obránci speciálně připravují. Platilo by to i kdybychom góly tolik nedávali, protože věděli, že naše hra byla založena na dlouhých nakopávaných míčích a následných soubojích. Cítil jsem to nejen já, ale i ostatní kolegové z útoku.

Zatímco doma jste byli výborní, venku sotva poloviční. Co říkáš na vaši bilanci?

Hrát venku je mnohem těžší. Remíza z Jihlavy je dobrá, na Žižkově jsme měli vyhrát. Kdybych si měl osobně vybrat, kde bych chtěl vyhrávat, vybral bych si vítězství z domácího prostředí před vlastními fanoušky. Tato vítězství se velmi cení. Stejné to měli v Opavě, která jde do baráže. Ať to takto pokračuje, ať jsme doma nepříjemní, ať tady vyhráváme a bodujeme naplno.

Bude příští sezona povedenější?

Pevně v to věříme. Musíme chytit začátek, protože když máte po pěti kolech jeden nebo dva body, těžko se to dohání. Když navíc druhá polovina sezony proběhne v tak krátkém čase, že se všechna utkání musejí odehrát během pouhých dvou tří měsíců, je to velmi náročné. I když jsme v některých zápasech dostali góly v 90. minutě, stálo při nás štěstí. Važme si toho, nemusí to tak být vždycky.

Aktuálně

Aktuality

Orság a Cienciala v sestavě ko

Do sestavy 23. kola MSFL portálu fotbalunas.cz dostala dvojice třineckých fotbalistů - stoper Samuel Orság a levý obránce Lukáš Cienciala.

16. 4. 2024, 10:30

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28