Články mládež

Prázdniny v 3nci aneb ˝Léto s fotbalem˝

středa 03. srpna. 2022 | Jana Zipserová
Dlouholeté tradice akce Prázdniny v 3nci se opět zúčastnil také FK Třinec, který si pro natěšené děti připravil pestrý a zajímavý program.

Na akci přišla hromada dětí a to všech věkových kategorií. Ač to ze začátku vypadalo, že dívky dopoledne prosedí na tribuně stadionu a budou pouze přihlížet, tak nakonec to byly právě ony, kdo byl na hřišti nejaktivnější. Svou zásluhu na tom nesli také hráči třinecké kopané, kteří vtáhli děvčata do programu. Samozřejmě nesmíme také opomenout i chlapce, kteří jako zkušení fotbalisté plnili úkoly na všech stanovištích. Plní očekávání dorazily také děti ze stacionáře Paprsek a odhodlaně i ony se pustily do plnění úkolů a rozhodně si vedly na výbornou! Jako praví gentlemani se chlapci zachovali, když nechali vyhrát děvčata při přetahování s lanem.

Celkem bylo pro všechny účastníky připraveno šest stanovišť a tři hřiště k utkání. Na prvním stanovišti bylo již zmíněné přetahování lana, kdy děti nejen ukázaly svaly, ale také jaké mají načasování při přeskocích. Dále na stanovišti s číslem dvě prokázali nejen hoši, ale i dívky, jakou mají mušku s míčem a jak jsou obratní, když jejich úkolem bylo kopnout míč skrze překážky, které následně měli v rychlosti podlézt. Opět rychlost a koordinace vládla stanovišti tři. Úkol zněl jasně, běh ala "rychlé nohy" přes žebřík a následně snožmo přes překážky. Ve čtyřce to vřelo a soutěžilo se. Zadání bylo vysvětleno a hrály se piškvorky. Kdo by je neznal... Devět kruhů před dětmi, tři míčky v každém týmu a děj se co děj. Zápal a nasazení bylo neuvěřitelné. Nikdo nechtěl být tím, kdo prohraje. U čísla pět to již bylo o něco klidnější. Na tomto stanovišti šlo o rozvahu, trpělivost a přesnost. Házely se kruhy na kužely a byl to opravdu nelehký úkol.. Poslední a neméně náročné šesté stanoviště se skládalo ze slalomu a střelby na bránu, kterou střežili šikovní gólmani.

Třešničkou na dortu byl následný fotbálek s dorostenci, kteří se začlenili mezi děti a utvořili silné týmy... Tímto se završilo toto sportovní dopoledne a za neuvěřitelnou snahu a chuť byly děti obdarovány drobnostmi pro radost.

Aktuálně

Aktuality

24. kolo MSFL

Výsledky 24. kola MSFL: Uničov - Karviná "B" 2:1, Hranice - Znojmo 1:2, Bohunice - Uherský Brod 0:1, Rosice - Frýdek-Místek 0:0, Brno - Ostrava "B" 0:2, Zlínsko - Blansko 2:1, Zlín "B" - Frýdlant 3:2, Slovácko "B" - Hodonín 1:1.

23. 4. 2024, 11:10

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28