Preview k zápasu

Třinec zítra dopoledne přivítá Púchov

pátek 10. února. 2023 | Redakce
Druholigový Púchov bude dalším celkem, který prověří aktuální formu třineckých fotbalistů. Zítřejší utkání bude mít výkop v 10.30 hodin.

Jedenáctému týmu druhé nejvyšší slovenské soutěže, který opustil extřinecký záložník Erik Puchel, se v zimní přípravě daří. Na úvod přehrál Sereď 4:1, posléze si poradil s Uherským Brodem (4:0) a Kvítkovicemi (1:0).

Třinečtí doposud odehráli o jedno utkání více. Po úvodní prohře v Niepołonicích (2:0) se rozešli smírně s Kvítkovicemi (2:2), vyhráli 3:2 v Žilině, remizovali 0:0 s Hlučínem a deklasovali Frýdek-Místek 7:2.

Třinci zbývá odehrát ještě tři zápasy – s Púchovem, v Opavě a generálku v Prostějově. „Ponesou se v duchu hledání základní sestavy. Do utkání s Púchovem už půjdeme s jasným záměrem, teď už se budeme na soupeře pečlivě připravovat a budeme chtít předvádět náš herní styl. Doposud jsme se detailněji připravili pouze na Žilinu, ve zbývajících utkáních jsme rozestavení soupeřů ani jejich herní styl neřešili,“ přiznal hlavní trenér Třince Martin Zbončák. Dodal, že ve zbytku přípravy bude jeho mužstvo ladit formu a pracovat na taktických věcech.

Zatímco loni v zimě přípravu Třince neustále narušovala různá zranění řady hráčů, letos dlouhodobě marodí pouze Tomáš Omasta a ostatní fotbalisté jsou, až na různé drobnosti, fit.

Posledně proti Frýdku-Místku nenastoupili Holík, Turyna a Jursa, ale nejednalo se o nic dlouhodobého, brzy budou v pořádku. Oproti loňsku, kdy v jednu chvíli bylo na marodce dvanáct lidí, je to letos příjemná změna. Myslím si, že nám prospěla výměna umělé trávy. Zatímco ta nová je měkká, ta dřívější, zejména když mrzlo, byla jak beton. Svaly a klouby hráčů na ní velmi trpěly,“ poukázal kouč Třince.

Aktuálně

Aktuality

Orság a Cienciala v sestavě ko

Do sestavy 23. kola MSFL portálu fotbalunas.cz dostala dvojice třineckých fotbalistů - stoper Samuel Orság a levý obránce Lukáš Cienciala.

16. 4. 2024, 10:30

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28