Ohlasy po zápase

O jarní soupisce je rozhodnuto!

čtvrtek 28. února. 2013 | Igor Mainka
Úterní utkání v Orlové bylo poslední nadějí na udržení se v sestavě pro trojici Vlachovič, Koper a Zowada. Nakonec ani jeden se z této trojice do sestavy pro jarní část sezóny nevešel.

„Už mám naprosto jasno. Budeme mít šestnáct hráčů a dva gólmany. Z těch co s námi trénovali nepokračují Zowada, Koper a Vlachovič,“ oznámil své rozhodnutí trenér Miroslav Kouřil a vzápětí potvrdil, že dva hráči měli namále. „Rozhodli jsme se, že v kádru zůstane pomyslný ocas, který tvoří Daniel Klimas a Dennis Christu.“

Jaké bylo utkání v Orlové? „My jsme tento zápas vzali jako poslední zápasové odpoledne pro hráče, kteří nebyli tolik vytěžování ve víkendových složitějších utkáních. Sebou jsme vzali sedm dorostenců. Odehráli jsme dobré utkání se soupeřem, který byl kompletní, což bylo na hřišti vidět. My jsme i přesto měli více ze hry, bohužel soupeř se dostával do brejků, z nichž si vytvářel šance a dvě proměnil,“ zhodnotil utkání trenér Kouřil.

V posledních zápasech mají muži z Beskyd problémy s koncovkou. „Věřím, že je to zapříčiněno stavem přípravy. Hráčům chybí pověstná lehkonohost. Doufám, že se s koncem přípravy dostaneme do takové ráže, jakou jsme měli v závěru podzimu,“ věří kouč.

Tomu ještě chybí trojice zraněných hráčů - Tomáš Gavlák, Petr Joukl a Dennis Christu. „Tomáš Gavlák má natažený úpon z utkání proti Vítkovicím. Nevěřím tomu, že bude už v sobotu k dispozici, i když bych byl rád. Stejně je na tom i Petr Joukl.“

Oceláře čeká v sobotu zápas proti béčku Baníku Ostrava. „V následujících třech utkáních už budeme všechno pilovat na start jarní části. Prostor budou dostávat hráči, kteří by měli nastoupit v základní sestavě,“ řekl na závěr trenér slezského celku.

Martin Vlachovič odchází do nižší soutěže

Třinecký útočník, který se na podzim trefil do sítě Žďáru nad Sázavou, si na jaře proti tomuto soupeři nezahraje. Rozhodl o tom po úterním utkání v Orlové trenér Kouřil. "Bylo těžké se prosadit, zvláště poté co přišli další útočníci do týmu. Navíc v průběhu přípravy jsem se zranil," vyjmenoval příčiny neúspěchu v boji o sestavu Martin Vlachovič.

Jednadvacetiletý útočník pravděpodobně zamíří do jednoho z okolních klubů. "Půjdu na hostování do Petrovic nebo Českého Těšína. Teď potřebuji získat herní praxi, takže hostování je pro mě ideální možností," říká.

Aktuálně

Aktuality

20. kolo MSFL

Výsledky 20. kola MSFL: Rosice - Uh. Brod 4:0, Brno - Hranice 0:3, Slovácko "B" - Ostrava "B" 1:1, Hlučín - Blansko 1:4, Hodonín - Frýdek-Místek 1:1, Zlínsko - Bohunice 0:1, Zlín "B" - Znojmo 1:0, Karviná "B" - Frýdlant 2:1.

24. 3. 2024, 20:58

Mieszek pokračuje v Řepištích

Mladý stoper Matěj Mieszek bude také v jarní části letošní sezony nastupovat za divizní Řepiště. Zamířil tam na hotování.

21. 3. 2024, 13:29