Články mládež

Mládežnické generálky

středa 19. března. 2014 | Igor Mainka
Třinečtí žáci a dorostenci odehráli v posledním víkendu generálky před startem do mistrovských soutěží. Trenéři ještě musí vylepšit detaily, ale týmy jsou na jarní část dobře připravené. Na turnaji ve Smilovicích skončila třinecká přípravka o skóre druhá. Nejlepším hráčem turnaje byl vyhlášen Lukáš Trombik a gólmanem Kristián Cichý.

Kategorie: Starší dorost U19

Straňavy (SK, muži) – FK FOTBAL TŘINEC 1:1 (0:0)

Branka Třince: Králíček.

Utkání se hrálo na přírodní trávě. Domácí šli ve druhém poločase do vedení, ale naši hráči přesto nesvěsili hlavy a v posledních třiceti minutách soupeře přehrávali a zaslouženě vyrovnali gólem nejlepšího střelce v přípravě Králíčka na konečných 1:1.

Třinec: Galusík – Tomeček, Hudzieczek, Szkuta (60. M. Pecko), Krzemieň – Kalfas (60. Vršanský), Kantor, Šipula, Králíček – Reis (46. Guznar), Latocha (46. R. Pecko).

Kategorie: Mladší dorost U17

FK FOTBAL TŘINEC – Slezský FC Opava 2:1 (1:1)

Branky Třince: Zimka, Hrbáček.

Petr Sostřonek (trenér Třince): „Zasloužené vítězství ve vyrovnaném utkání. Vstup do zápasu nám vyšel a do desáté minuty jsme si vypracovali tři šance, ale bohužel jsme je nedokázali proměnit. Naopak ve druhém poločase se dokázal do šancí dostat soupeř, naštěstí stejně jako my je nedokázal proměnit. O našem vítězství nakonec rozhodl Hrbáček překrásnou střelou z přímého volného kopu ze třiceti metrů.“

Třinec: Orawski – Wilk (60. Gajdzica) , Göllner, Alexa (60. Hrbáček), Malyjurek – Michalisko (30. Zogata), Puczok, Pěla, Bujok – Zimka (70. Walek), Hrbáček (41. Urbiš).

Kategorie: Starší dorost U16

FK FOTBAL TŘINEC – Slezský FC Opava 2:0 (0:0)

Branky Třince: Lasota 2.

Zasloužené vítězství. Již v prvním poločase si Třinec vypracoval několik šancí. O svém vítězství rozhodl zlepšenou koncovkou ve druhém poločase, kdy se dvakrát dokázal prosadit Lasota.

Petr Hrazdílek (trenér Třince): „Generálku s kvalitním soupeřem jsme zvládli docela slušně. V prvním poločase se hrálo pouze na soupeřovu branku a je až zarážející, kolik vyložených šancí, které jsme si vypracovali, jsme byli schopni zavraždit. Paradoxně ve druhém poločase, který byl už herně vyrovnaný, jsme díky střelecky disponovanému Lasotovi dvakrát skórovali. Potěšující je nejen výsledek, ale i čisté konto na naší straně. Hráče je třeba za výkon pochválit a popřát jim, aby v těchto výkonech nadále pokračovali.“

Třinec: Bocek – Byrtus (60. Kupčík), Lanc, Kucharčík, Vávra – Kantor, Samiec, Lasota, Kotas (60. Ferjanec) – Stříž (40. Sliwka), Líška (60. Ďurka).

Kategorie: Starší žáci U15

FK FOTBAL TŘINEC – FK Čadca 1:3 (0:1)

Branka Třince: Paholík.

Zdeněk Cieslar (trenér Třince): „Generálka na jarní část nám výsledkově ani herně nevyšla a toto utkání nám jasně ukázalo naše slabiny. Bez čtyř nemocných hráčů je to typická facka před mistrákem, ale klukům věřím a jsem přesvědčen, že po vyříkání chyb z tohoto utkání se opět zdravě nakopneme a na HFK Olomouc pojedeme se zcela jiným srdcem, než tomu bylo v tomto zápase, protože fotbal se bez nasazení a bojovnosti hrát nedá. Jako pozitivum v tomto utkání hodnotím velké množství šancí, ovšem technické nedostatky a zbrklost v koncovce nás trápila celé utkání.“

Třinec: Unucka (Kubik) – Kolesnáč, Paholik, Potůček, Byrtus – J. Cieslar, M. Petružálek, Š. Petružálek, Ryba – Zahaluk, Nieslanik. Střídali. Lisztwan, Sikora.

Kategorie: Starší žáci U14

FK FOTBAL TŘINEC – FK Čadca 9:0 (4:0)

Branky Třince: Latocha 5, Novotný 2, Safak 2.

Jaroslav Andrejko (trenér Třince): „Dnešní zápas s Čadcou měl být generálkou na naše první mistrovské utkání proti HFK Olomouc. Měli jsme však problém dát dohromady jedenáct hráčů. Soupeř nám vzdoroval prvních dvacet minut. Pak jsme hru uklidnili a začali jsme se prosazovat herně i v koncovce. Řadu dalších šancí jsme nevyužili. Střelecky se prosadil zejména Latocha, autor pěti branek.“

Třinec: Misiorz – Jež, Lukosz, Wilk, Wantula – Godfryd, Martinčík (55. Biroš), Špáník, Kluz – Safak (45. Novotný), Latocha.

Kategorie: Mladší žáci U13

Bukovec – FK FOTBAL TŘINEC 1:0 (0:0)

Ivan Martinčík (trenér Třince): „Utkání za krásného počasí bylo vyrovnané. Zápas pro kluky byl výjimečný tím, že soupeř byl i o dva roky starší a urostlejší. Někteří se silovému soupeři dokázali vyrovnat a pro některé hráče to byl nadlidský úkol. Všichni hráči utkání odehráli ve vysokém tempu, bohužel nedokázali soupeři vstřelit branku a soupeř nás z brejkové akce potrestal. Branku domácího týmu nám vstřelil Ondřej Jalovičor, který je u nás na střídavý start. Chlapci však zaslouží za přístup k utkání pochvalu.“

Třinec: Wojkowski – Laba, Walaski, Bujok, Kisza – Burgo, Martinčík, Hamrozi – Puczok, Michalek, Cienciala. Střídal: Horňák.

FK FOTBAL TŘINEC – FK Čadca 6:0 (3:0)

Branky Třince: Walek 3, Hamrozi, Kisza, Michalek.

Ivan Martinčík (trenér Třince): „V sychravém počasí bylo utkání jednoznačně v naší režii a soupeř může být rád za tento milosrdný výsledek. Pořád máme problém s proměňováním šancí. Chybí mi tam větší hlad a odhodlání ke vstřelení gólu. Snad si to kluci vybrali v přátelském utkání a příští týden jim to v mistrovském zápase proti Vítkovicím začne padat.“

Třinec: Wojkowski – Puczok, Laba, Horňák – Hamrozi, Martinčík, Cienciala – Bujok. Střídali: Kubala, Kisza, Walek, Michalek, Burgo.

Kategorie: Přípravka U10

Turnaj v Bílovci

Třinecká přípravka odehrála v neděli turnaj v Bílovci. „Turnaj měl solidní obsazení se stejným vítězem jako v listopadu, stal se jím tým z Kopřivnice. My jsme byli nalosováni do skupiny A. První zápas jsme vyhráli až na pokutové kopy, po základní hrací době jsme hráli s Raduní 1:1. Dobrý začátek turnaje. Druhý zápas s Kopřivnicí jsme znovu vyhráli až na penalty (3:2). V tomto zápase byl výsledek dobrý, ale výkon zaostával za našimi představami. Výborný výkon podal gólman Benedik a hráči Buryan s Labajem. Pak přišly na řadu další dva zápasy ve skupině, které však byly z naší strany katastrofální a hráči nám obě utkání odchodili. Jen předchozí zmiňovaní odvedli standart, s tím že J. Benedik šel do hry a předvedl výborný výkon. S Bílovcem jsme prohráli 2:4 a s Hlučínem 0:1. Ve skupině jsme skončili čtvrtí a hráli jsme o umístění na 5. místě. V prvním souboji jsme porazili Opavu 3:1. Náš výkon se aspoň trochu přiblížil našim představám. O konečné páté místo jsme si to rozdali s Hlučínem, kterému jsme vrátili porážku ze základní skupiny a zvítězili jsme 2:0. Je jasné, že musíme ještě hodně zapracovat hlavně na bojovnosti a přístupu některých hráčů,“ zhodnotil turnaj trenér Lukáš Polok.

Výsledky Třince

Základní skupina: Třinec – Raduň 2:1 po pen. (B: Labaj), Třinec – Kopřivnice 3:2 po pen. (B: Klimek, Nguyen), Třinec – Bílovec 2:4 (B: Benedik 2), Třinec – Hlučín 0:1.

O umístění: Třinec – Opava (r. 2005) 3:1 (B: Bartnicki, Buryan, Benedik). Třinec – Hlučín 2:0 (B: Nguyen, Benedik).

Třinec: Benedik, Jopek, Buryan, Klimek, Mieszek, Labaj, J. Holub, H. Holub, Bartnicki, Voznica, Delinčák, Nguyen. Trenéři: Polok, Bažanowski.

Kategorie: Přípravka U8

Turnaj ve Smilovicích

Výsledky Třince

Základní skupina: Třinec – Vítkovice 3:0 (B: Szotkowski 2, Trombik), Třinec – Opava 2:0 (B: Staszko, Gerinec), Třinec – Karviná 0:0.

Skupina o 1. – 4. místo: Třinec – Frýdek-Místek 2:0 (B: Szotkowski, Trombik), Třinec – Žilina 1:1 (B: Trombik).

Zdeněk Cieslar (trenér Třince): „Třinecká přípravka se v neděli zúčastnila posledního turnaje ve Smilovicích a skončila na vynikajícím druhém místě, když během turnaje nenašla přemožitele a do poslední chvíle hrála o celkové prvenství. Pouze jedna branka nás dělila od vítězství na tomto třetím turnaji a celkového druhého místa. Všichni kluci podali velmi dobré výkony a toho si všimli i pořadatelé, kteří naše hráče ocenili individuálním oceněním. Výborným výkonem se především prezentovali Milan Studnička a útočně naladěný Karel Szotkowski. Na všech turnajích nás podržel skvělými výkony brankář Kristián Cichý. Děkuji všem klukům za skvělé výkony a vzornou reprezentaci klubu během všech tří turnajů. Rodičům děkuji za podporu na těchto turnajích.“

Nejlepší hráči

Nejlepší hráč turnaje: Lukáš Trombik.
Nejlepší brankář turnaje: Kristián Cichý.
Nejlepší hráč Třince: David Gerinec.

Fotogalerie

Další fotografie z turnaje naleznete v naší fotogalerii.

Aktuálně

Aktuality

24. kolo MSFL

Výsledky 24. kola MSFL: Uničov - Karviná "B" 2:1, Hranice - Znojmo 1:2, Bohunice - Uherský Brod 0:1, Rosice - Frýdek-Místek 0:0, Brno - Ostrava "B" 0:2, Zlínsko - Blansko 2:1, Zlín "B" - Frýdlant 3:2, Slovácko "B" - Hodonín 1:1.

23. 4. 2024, 11:10

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28