Články mládež

Základní škola v Třinci přijímá do sportovních tříd nadějné děti

pátek 13. června. 2014 | Tomáš Želazko
Několik hodin tělocviku navíc, spolupráce se sportovními oddíly, vynikající podmínky ke sportování či možnost přizpůsobení rozvrhu tréninkovému procesu. A také dohled zkušených trenérů, kteří dokážou přetavit sportovní naději v medailové úspěchy – to jsou sportovní třídy. Fotbalový klub Třinec a atletický klub Třinec ve spolupráci se základní školou Dany a Emila Zátopkových nyní pořádá nábor do sportovních tříd této školy. Přihlásit se mohou chlapci i děvčata ve věku od 6 do 15 let, kteří od září začnou navštěvovat sportovní třídy této školy.

„Chceme tímto dostat co nejvíce talentovaných chlapců a děvčat z Třince a okolí do sportovních tříd, kde mají jedinečnou možnost rozvíjet své pohybové schopnosti a dovednosti v kvalitních podmínkách. Samozřejmě kromě zlepšování sportovních výkonů se dbá na co nejlepší studijní výsledky žáků. Jde o to, aby co nejlépe skloubili studium se sportovním zaměřením,“ říká místopředseda představenstva fotbalového klubu Mgr. Vladislav Bury, který na škole učí žáky sportovní třídy. „Žáci sportovních tříd dostanou všeobecnou sportovní průpravu, která se jim v jejich sportu maximálně hodí,“ doplnil.

Žáci sportovních tříd využívají propracovaného systému, který kombinuje výuku se sportem v rámci několika hodin tělesné výchovy týdně. Většinou trénuji formou her a dalších sportovních aktivit, které jsou úměrné jejich věkové kategorii. Kromě fotbalu a atletiky se učí žáci gymnastiku, míčové hry a chodí plavat. Na druhém stupni získají žáci sportovních tříd také základy lyžování, bruslení, horolezectví, orientačního běhu nebo cyklistiky. „Výuka probíhá pod vedením zkušených trenérů a pedagogů,“ uvádí Mgr. Bury.

Sportovní podmínky školy jsou na výborné úrovni. Žáci budou moci od podzimu využívat novou sportovní halu přímo v areálu školy, kde je také k dispozici hřiště s umělou trávou, tartanový ovál a druhá tělocvična. K dispozici bude rovněž nově zrekonstruovaná hala STaRS a bazén. „Pořádáme také zájezdy na atraktivní sportovní akce. Například na reprezentační fotbalová utkání nebo Zlatou tretru,“ sdělil Mgr. Bury a dodává, že škola má také špičkově vybavené jazykové, přírodovědné, počítačové učebny (tvorba 3D modelů, viz. úvodní foto), jsou zde logopedické třídy, bezlepkové stravování a samozřejmostí jsou rovněž interaktivní tabule.

Do sportovních tříd budou žáci přijímáni na základě testu pohybových předpokladů. Termín si můžete sjednat u vedoucích sportovních tříd pana Hrazdílka (777160175) nebo pana Sajdoka (737238005). Bližší informace o Základní škole Dany a Emila Zátopkových získáte také na webových stránkách školy: www.zszatopkovych.eu.

Aktuálně

Aktuality

20. kolo MSFL

Výsledky 20. kola MSFL: Rosice - Uh. Brod 4:0, Brno - Hranice 0:3, Slovácko "B" - Ostrava "B" 1:1, Hlučín - Blansko 1:4, Hodonín - Frýdek-Místek 1:1, Zlínsko - Bohunice 0:1, Zlín "B" - Znojmo 1:0, Karviná "B" - Frýdlant 2:1.

24. 3. 2024, 20:58

Mieszek pokračuje v Řepištích

Mladý stoper Matěj Mieszek bude také v jarní části letošní sezony nastupovat za divizní Řepiště. Zamířil tam na hotování.

21. 3. 2024, 13:29