Články mládež

Adam Kotas v péči Juventusu

středa 23. července. 2014 | Igor Mainka
Před několika dny se v Praze zúčastnil fotbalového kempu slavného Juventusu Turín, na který zvala ikona italského klubu Pavel Nedvěd, mladý třinecký záložník Adam Kotas.

„Byl to vůbec první kemp Juventusu v České republice. I když tam chyběl Pavel Nedvěd, měli to výborně zorganizované,“ pochvaloval si akci slavného italského klubu hráč třinecké sedmnáctky.

Pětidenní akce se zúčastnili nejen hráči z České republiky, ale také z Polska a Slovenska. „Byl tam dokonce jeden Američan,“ doplnil Kotas.

Na hřišti pražské Aritmy je vedli italští trenéři s dlouholetou praxí a pomocníci od nás a ze Slovenska, kteří více sloužili jako překladatelé pro menší děti. „My jsme dostali italského kouče a byl nám přidělen i jeden italský trenér, co trénuje v Praze, takže nám to překládal do češtiny. Sice byla krkolomná, ale dala se pochopit,“ poodtajnil komunikaci.

Jak vypadal den hráče? „Ráno jsme vstávali o půl osmé, pak následovala snídaně, hodina a půl tréninku, oběd, odpočinek, další hodina a půl tréninku a po večeři jsme si mohli dělat to, co jsme chtěli, ale málokdo měl na něco sílu.“

V čem je rozdíl mezi tréninkovým procesem Třince a Juventusu Turín? „Celý týden byl o tom, abychom na hřišti mysleli a mysleli rychle. Nejvíc mě překvapil nový druh rozcvičky, která byla dynamická, což je i pro fotbalistu lepší, protože se rychle dostane do tempa. Když jsme přišli na hřiště, byl už celý trénink připravený a prodleva byla pouze u pití. Šlo tam hlavně o techniku, takže více tréninků zaměřených jeden na jednoho a zlepšování individuálních technik. Hodně cvičení bylo na obratnost, takže jsem si odnesl věci, které mohu dělat sám.“

Adam také přiznal, že ho kemp změnil. „Uvědomil jsem si, že je potřeba hodně pracovat s balónem a umět se rychle rozhodnout v nastálé situaci. Chtěl bych poděkovat taťkovi a mamce, protože bez nich bych se na takový kemp vůbec nepodíval. Jestli má někdo možnost jet na podobný kemp a váhá, určitě něco takového každému doporučuji,“ poděkoval rodičům svěřenec trenéra Petra Hrazdílka.

Jak dopadne kariéra Adama Kotase zatím nevíme, snad ho tato akce posune velkým krokem směrem dopředu.

Aktuálně

Aktuality

24. kolo MSFL

Výsledky 24. kola MSFL: Uničov - Karviná "B" 2:1, Hranice - Znojmo 1:2, Bohunice - Uherský Brod 0:1, Rosice - Frýdek-Místek 0:0, Brno - Ostrava "B" 0:2, Zlínsko - Blansko 2:1, Zlín "B" - Frýdlant 3:2, Slovácko "B" - Hodonín 1:1.

23. 4. 2024, 11:10

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28