Ohlasy po zápase

Kalivoda: Soupeř dá ze dvou šancí gól, my ne

neděle 09. listopadu. 2014 | Igor Mainka
Zápas rozhodla situace ze závěru poločasu, shodli se trenéři na tiskové konferenci. Motyčka měl na hlavě gól, nedal a po změně stran využil zaváhání třineckého obránce Michal Petráň a vstřelil vítězný gól domácích.

„Porážka mě mrzí, protože postavení v tabulce nám velelo, abychom tady bodovali a přitáhli se ke klidnějšímu středu tabulky. Bohužel se to nepovedlo,“ zahájil hodnocení utkání trenér Slezanů Marek Kalivoda.

„V první půli se nám dařilo držet domácí útočné choutky na uzdě. Takticky jsme to měli velmi dobře posazené, bohužel v závěru poločasu jsme neproměnili velkou šanci, což byl klíčový okamžik. Kdybychom šli do vedení, domácí by museli ještě více dobývat naší branku,“ řekl k velké šanci Motyčky ze 44. minuty.

„V poslední době se nám stává, že soupeř dokáže z jedné nebo dvou šancí minimálně jednu využít, dá gól a ten je rozhodující. Stalo se to i dnes, kdy jsme na začátku druhé půle nabídli domácím, aby měl hráč dostatek prostoru před šestnáctkou a mohl skórovat. My, když jsme tu příležitost měli o dvě minuty později, tak jí Ceplák neproměnil. Je to problém, který nás hodně trápí,“ ozřejmil jednu z příčin série neúspěchů.

„V závěru jsme měli tlak, územní převahu, ale bez efektivního zakončení. Tyč, kterou domácí nastřelili, vyplynula z toho, že jsme vše vrhli do útoku. Kluky můžu pochválit za to, že to nezabalili a pracovali do posledního hvizdu, ale bohužel nám chybí kvalita v šestnáctce. Když jí nemáme, nemůžeme být úspěšní,“ okomentoval závěr utkání trenér Marek Kalivoda.

Teprve třetí gól v domácím prostředí vstřelili fotbalisté Pardubic. Pro domácí to bylo klíčové utkání, které urvali ve svůj prospěch, jak sám po utkání přiznal trenér Východočechů Martin Hašek. „V průběhu týdne jsme s hráči mluvili víc než obvykle, protože jsme si všichni byli vědomi, že tento zápas je z hlediska pozdějšího bilancování odvedené práce celého týmu jako klíčový a rozhodne o tom, zda se celý podzim bude hodnotit pozitivně nebo negativně. Byl pro nás křižovatkou úspěchu a neúspěchu,“ prohlásil na úvod bývalý trenér Sparty.

„S ostatními trenéry jsem se radil s jakou sestavou vyjdeme na Třinec. Vsadili jsme na stejnou jedenáctku jako v Olomouci. Čekali jsme, že hráči budou pohybliví, schopni kombinovat a v průběhu, podle vývoje, bychom vystřídali,“ poznamenal k tvorbě základní jedenáctky bratr hokejové legendy.

„V prvním poločase jsme měli jasnou převahu, ale nevyplývaly z ní žádné gólové šance. Sice tam byly nadějné situace, ale ne gólové. Pak nás soupeř zaskočil čistou gólovkou na hlavě a my můžeme děkovat Frydrychovi, že nás podržel. Kdybychom inkasovali, byl by druhý poločas pro nás mnohonásobně těžší,“ shodl se s trenérem Kalivodou na klíčovém momentu.

„Tlačili jsme, proto jsme o přestávce vyndali stopera a posunuli Jeřábka dozadu, aby nám přišla lepší rozehrávka. Nahoru jsme dali dva typické hroty, kluky, jejichž největší předností je hra v pokutovém území. Myslím si, že se nám to povedlo, protože Jeřábek založil gólovou akci balónem na prsa od půlicí čáry a Petráň celou situaci zakončil gólově. Měli jsme ještě další šance, na druhou stranu Třinec mohl po obdržené brance přepnout do režimu, kdy už nemá co ztratit, z čehož vyplynul pohlednější fotbal pro diváky. Do úplného klidu nám chyběl druhý gól, takto jsme se strachovali o vítězství do poslední vteřiny, kdy tam hosté měli velmi zajímavou situaci a rohový kop. Naštěstí jsme neinkasovali a zápas zvládli,“ okomentoval Hašek druhý poločas a na závěr dodal: „Pro nás jsou to nesmírně důležité tři body. V tuto chvíli nám spadl velký kámen ze srdce.“

V dalším zápase čeká Východočechy nováček z Kolína. Třinec má ve zbytku podzimu na programu dvě dopolední derby. V nejbližší sobotu se utká doma s Frýdkem-Místkem a o týden později zakončí podzim v Karviné.

Aktuálně

Aktuality

24. kolo MSFL

Výsledky 24. kola MSFL: Uničov - Karviná "B" 2:1, Hranice - Znojmo 1:2, Bohunice - Uherský Brod 0:1, Rosice - Frýdek-Místek 0:0, Brno - Ostrava "B" 0:2, Zlínsko - Blansko 2:1, Zlín "B" - Frýdlant 3:2, Slovácko "B" - Hodonín 1:1.

23. 4. 2024, 11:10

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28