Rozhovory

Kondiční soustředění pro mě bylo novinkou, prozradil Tomeček

čtvrtek 29. ledna. 2015 | Ondřej Zoubek
Vůbec první zimní posilou Třince se stal třiadvacetiletý záložník Václav Tomeček. Odchovanec olomoucké Sigmy strávil poslední roky na hostováních v Jihlavě, Znojmě nebo Mostě, poté o něj mateřský klub neprojevil větší zájem, a proto se Tomeček octl pod Javorovým. S týmem absolvoval kondiční soustředění v Luhačovicích, nastupuje v přípravných zápasech a v duelu s Baníkem vystřelil v závěru utkání remízu.

Václave, jak jste se dostal do Třince?

„Měl jsem nějaké problémy v Olomouci, ale nechtěl bych to více rozebírat. Prostě mě v Olomouci nechtěli, tak jsem přišel do Třince. Ten se ozval a domluvili jsme se na podmínkách."

Bylo pro vás překvapením, že se Třinec ozval?

„Ani ne, už dlouhodobě jsem to měl naplánované. Bylo to předjednané dopředu, takže jsem s touto variantou počítal."

Jaké byly první dny v Třinci?

„První dny byly náročné, než jsem se do toho po svátcích dostal a rozdýchal se. Teď už je to lepší."

V polovině ledna jste absolvovali kondiční soustředění v Luhačovicích. Jak ho hodnotíte?

„Byla to pro mě novinka, kterou jsem v minulosti ještě neměl. Jenom běhání a posilovna, ale jsem za to rád, protože na začátku to určitě potřebujeme."

Za sebou už máte několik zápasů, pojďme k tomu vašemu poslednímu. Jak těžké utkání to bylo s Baníkem Ostrava?

„Terén nebyl příznivý, ale myslím si, že jsme byli vyrovnaným soupeřem s velkým množstvím šancí na obou stranách. Skončilo to remízou, byl to dobrý zápas."

Mluvil jste o terénu. V pátek byl ještě normální, v sobotu nasněžilo. Sehrálo to svou roli?

„V přípravě to bylo poprvé, takže jsme na to nebyli moc zvyklí. Ale pro oba týmy byly podmínky stejné. Myslím, že jsme se s tím vyrovnali dobře, nepřihodilo se žádné svalové zranění, takže všechno v pořádku."

Jak jste spokojen s výsledkem zápasu?

„Určitě jsem spokojen, s ligovým soupeřem je remíza dobrý výsledek. Mohly tam ještě nějaké branky padnout, my jsme si dali vlastní gól, oni taky. Prostě to bylo remízové utkání."

Vy jste vstřelil v závěru krásný gól. Popište nám tu situaci.

„Tak předchozí šanci mi brankář ještě chytil. Podruhé jsem to zkusil na zadní tyčku a vyšlo to. Chtěl jsem to napálit přímo na bránu - buď to tam spadne, anebo ne. Šlo to tam přímo, takže o to lépe.

Jaké jsou vaše ambice do jarní části?

„Chci se dostat do základní sestavy a zachránit Třinec ve druhé lize."

Děkuji za rozhovor.

Aktuálně

Aktuality

26. kolo MSFL

Výsledky 26. kola MSFL: Karviná "B" - Znojmo 5:1, Hlučín - Zlínsko 3:3, Hodonín - Uherský Brod 2:0, Rosice - Bohunice 2:2, Frýdek-Místek - Ostrava "B" 0:1, Zlín "B" - Brno 2:1, Uničov - Blansko 1:2, Slovácko "B" - Hranice 2:1.

1. 5. 2024, 21:39

25. kolo MSFL

Uničov - Zlínsko 5:0, Hodonín - Rosice 0:1, Frýdlant - Hlučín 1:4, Frýdek-Místek - Zlín "B" 1:0, Uherský Brod - Hranice 6:0, Ostrava "B" - Bohunice 3:0, Karviná "B" - Slovácko "B" 1:2, Znojmo - Blansko 1:1.

1. 5. 2024, 21:36