Rozhovory

Václav Tomeček: Příprava mi pomohla, na hřišti se cítím lehčí

úterý 17. března. 2015 | Igor Mainka
Nejviditelnějším hráčem Třince byl v sobotním neúspěšném utkání proti Opavě záložník, který v zimě přišel z Olomouce, Václav Tomeček. V závěru prvního poločasu otevřel skóre a po změně stran se snažil přidat druhou branku, avšak neúspěšně.

Václav Tomeček na začátku roku přestoupil do slezského celku. I přes menší zdravotní problémy absolvoval téměř celou přípravu a jak přiznává, pomohla mu. „Příprava byla velice náročná, měl jsem menší tréninkové manko, ale byla dobrá, protože na sobě necítím žádný nedostatek,“ svěřil se Tomeček a porovnal jí s přípravami v prvoligových družstvech: „Co jsem zažil zimní přípravy v prvoligových klubech, tak ta naše byla o hodně náročnější na běhání a na fyzickou kondici. U většiny týmů to tak náročné nebylo.“

Výsledky tvrdé přípravy poznává na hřišti. „Cítím se na hřišti lehčí a po devadesát minut dokážu na hřišti stejně pracovat, prostě cítím na sobě zlepšení,“ přiznal třiadvacetiletý záložník.

Za sebou již má devadesáti minutové zápasy. První na domácím trávníku proti Mostu dopadl úspěšně. „První poločas byl z naší strany na šance dobrý, drželi jsme balón, dokázali jsme si to rozehrát. S postupem času jsme je dostávali pod tlak a přešli jsme k nakopávaným balónům. Z toho pramenily šance, byly tam nějaké zákroky, ze kterých se dala písknout penalta. Rozhodčí jí nepískl, až pět minut před koncem. Sice jsme ji neproměnili, ale následoval roh a ten už byl úspěšný. Proti Mostu jsme si zasloužili vyhrát,“ popsal vítězné utkání s Mostem.

V Opavě to bylo zcela jiné. „V Opavě jsme začali hůř, nenavázali jsme na výkon s Mostem, ale dokázali jsme hrát první poločas disciplinovaně a dodržovali jsme to, co jsme si řekli. Navíc jsme dali gól z pěkné akce. Nevím, co se stalo ve druhém poločase, ale byla tam z naší strany velká lehkovážnost, nebo dekoncentrovanost. Za druhý poločas jsme si nezasloužili vyhrát. Sami jsme si to ve druhém poločase prohráli,“ nešetřil kritikou.

Jediným pozitivem sobotního utkání byl gól ze závěru prvního poločasu. „Získali jsme balón na naší polovině, dvěma pasy jsme se dostali nahoru, pak to přešlo do pravé strany, Malcharek poslal skvělý centr a já už jsem měl úlohu jen netrefit gólmana. Jelikož nejsem nějaký super hlavičkář, tak to nebylo úplně jednoduché, ale dal jsem to tam, kam jsem chtěl a vyšlo to,“ popsal Tomeček svou první druholigovou trefu v třineckém dresu.

Třinečtí odcházeli do kabin s vedením 1:0. „Pro soupeře, který se většinu poločasu snažil hrát a tlačit nás, to byla rána. Pro nás to bylo naopak povzbuzení.“ A nemuselo zůstat jen u jednobrankového náskoku. Třinec mohl zvýšit, ale míč po sérii odrazů ve vápně skončil vedle brány. „Druhou půli jsme nezačali špatně, na soupeři bylo vidět, že začal být nervóznější a přecházel k nakopávaným balónům. Oživil je gól na 1:1, i když to byla střela do středu brány. Gólman by to chytil, bohužel to bylo tečované a spadlo to tam. Kdybychom vedli 2:0, tak ten zápas neztratíme.“

Za nepříznivého stavu se snažil sám s výsledkem něco udělat. Zkoušel i střílet ze střední vzdálenosti, bohužel ani jedna jeho dělovka neskončila v opavské síti. „Snažil jsem se, terén byl těžký, pro gólmany to bylo těžké. Snažili jsme se každou akci zakončit, ať pak neběžíme sedmdesát metrů zpátky bez efektu.“

Třinečtí musí hodit porážku co nejrychleji za hlavu a soustředit se na nejbližšího soupeře. Tím je třinácté Ústí nad Labem. Bude to stejné jako v utkání s Mostem? „Stejná bude minimálně důležitost utkání. Ústí má na jaře dvě vítězství. Myslím si, že přijedou dobře naladěni, ale my nemáme před čím uhýbat. Musíme hrát stejně jako s Mostem, sebevědomě a jít si za vítězstvím,“ říká odhodlaně.

Zápas mezi Třincem a Ústím nad Labem se odehraje v sobotu od 10:15 na stadionu Rudolfa Labaje. „Doufám, že nás fanoušci podpoří. Uděláme vše pro to, abychom uspěli,“ slibuje exolomoucký záložník.

Aktuálně

Aktuality

26. kolo MSFL

Výsledky 26. kola MSFL: Karviná "B" - Znojmo 5:1, Hlučín - Zlínsko 3:3, Hodonín - Uherský Brod 2:0, Rosice - Bohunice 2:2, Frýdek-Místek - Ostrava "B" 0:1, Zlín "B" - Brno 2:1, Uničov - Blansko 1:2, Slovácko "B" - Hranice 2:1.

1. 5. 2024, 21:39

25. kolo MSFL

Uničov - Zlínsko 5:0, Hodonín - Rosice 0:1, Frýdlant - Hlučín 1:4, Frýdek-Místek - Zlín "B" 1:0, Uherský Brod - Hranice 6:0, Ostrava "B" - Bohunice 3:0, Karviná "B" - Slovácko "B" 1:2, Znojmo - Blansko 1:1.

1. 5. 2024, 21:36