Aktuální zprávy

Ocenění pro Petera Kučeru

úterý 15. září. 2015 | Igor Mainka
Výrazné vítězství třineckých juniorů ve Znojmě přineslo ocenění i pro dvacetiletého kapitána slezského celku. Peter Kučera byl vyhlášen Hráčem 8. kola Juniorské ligy.

„Po zápase mě kluci popichovali, že se to může stát, ale nebral jsem to vážně. Samozřejmě si to budu muset zaplatit. Možná mě to vyjde trochu draho, ale mám z toho velkou radost,“ reagoval na ocenění slovenský obránce.

Kučera nastoupil ve stoperské dvojici s Markem Čelůstkou a společně se postarali o tři ze čtyř gólů v Dolečkově síti. „Když je vedle vás takto zkušený fotbalista, tak se hraje samozřejmě lépe. Co se týče gólů, tak u prvního to Václav Tomeček kopl na přední tyč, já jsem tam proběhl a balón tečoval do brány. S Markem jsme si měnili pozice. Jednou šel na přední tyč on, potom zase já. U druhého gólu mi to právě Marek prodloužil na zadní tyč, kde jsem běžel na náhodu, ale míč se tam dostal a já se ho snažil poslat do brány. Čtvrtá branka padla po centru na zadní tyč, já vystřelil, brankář to vyrazil před sebe a Marek vrátil míč do brány,“ popsal gólové momenty nejlepší střelec zápasu.

Zápas to však nebyl vůbec jednoduchý, ale hosté ho měli na delší dobu ve své režii. „Do zápasu jsme naskočili velmi dobře, vytvořili jsme si šance, vstřelili dva góly a domácí k ničemu nepustili. Ke konci poločasu přišla hluchá desetiminutovka, kde jsme inkasovali gól do šatny. Znojmo jsme dostali do hry, ale ve druhém poločase jmse si mákli a vytvořili hodně šancí. Po gólu na 3:1 nám spadl kámen ze srdce a znovu jsme hráli svou hru,“ popsal střelec tří letošních branek.

Třinečtí junioři se vítězstvím ve Znojmě dostali v poměru výher a proher poprvé v historii do kladných čísel. Kde vidí rozdíl oproti loňské sezóně? „To je těžké říct. Hrajeme více útočněji. Pro mě i pro většinu dalších hráčů byla minulá sezóna premiérová v Juniorské lize. Byli jsme zaskočení. Teď jsme už zkušenější a každou chvílí se zlepšujeme.“

Peter Kučera vede juniorský celek do zápasu jako kapitán. „Tuto cenu přeji také svým spoluhráčům ze šatny, protože i oni na ní mají svůj podíl. Doufám, že na delší dobu nebudu posledním z kabiny, kdo jí získá,“ věří hráč se šestkou na dresu. Další šanci budou mít třinečtí junioři v nedělním utkání proti pražským Bohemians.

Pohledem trenéra Martina Zbončáka

„Peter má předpoklady na to, aby se jednou prosadil v A-mužstvu. V letní přípravě se potýkal se zdravotními problémy a vzhledem ke konkurenci Salachny a Bedecse byl zpět přeřazen do juniorského týmu. V juniorce jsem s ním velmi spokojen, má stoprocentní docházku a to se projevuje na jeho stoupající výkonnosti. Na začátku sezóny hrál na postu defenzivního záložníka, ale v posledních zápasech jsme ho využili na stoperské pozici. Je to poctivý kluk s dobrou rozehrávkou, který umí podržet míč, vyvézt ho, přihrát do šance a zároveň si umí najít míč, i proto již vstřelil tři góly. Jako kapitán působí na tým pozitivně a já na něj mám pouze slova chvály. Do budoucna by měl zesílit, aby byl důraznější v osobních soubojích. Pokud se mu to povede, může z něj být vynikající fotbalista.“

Aktuálně

Aktuality

Orság a Cienciala v sestavě ko

Do sestavy 23. kola MSFL portálu fotbalunas.cz dostala dvojice třineckých fotbalistů - stoper Samuel Orság a levý obránce Lukáš Cienciala.

16. 4. 2024, 10:30

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28