Rozhovory

Kučera před Spartou: Doufám, že se na nás projeví kvalitní zimní příprava

čtvrtek 18. února. 2016 | Igor Mainka
V úterním derby utkání proti Frýdku-Místku se zapsal do střelecké listiny také mladý obránce a kapitán juniorského týmu Peter Kučera. Svým gólem nakopl domácí k vyrovnání na 2:2.

Jak viděl Peter Kučera derby z pohledu stopera? „Dostali jsme dva góly po rychlých akcích. Ve druhém gólu jsem měl prsty i já, takže doufám, že jsem to tím vstřeleným trochu vrátil. Bylo to tvrdé, kluci z Frýdku-Místku moc neudrželi nervy na uzdě, ale je to příprava.“

V lize to bude možná o něčem jiném. „V lize je třeba dát si pozor a nenechat se vyprovokovat. Co se týče tvrdosti, myslím si, že to bude daleko tvrdší,“ upozornil dvacetiletý hráč.

Kučera se do střelecké listiny zapsal gólem za stavu 0:2 v 72. minutě. „Salachna to dobře nakopl, já jsem tam dal nohu, od které se míč odrazil,“ popsal svou druhou trefu v dresu A-mužstva. Soupeři si stěžovali z porušení pravidla o offsidu. „Já se na něj podíval a on nic neukázal. Myslím si, že v době hlavičky tam offside nebyl. Ještě jeden hráč byl předemnou.“

Třinec v sobotu čeká přátelské utkání na hřišti Ružomberku, kam se však Peter Kučera nechystá. Čeká ho totiž nedělní start v Juniorské lize. Do Třince přijede Sparta. „Je to první tým tabulky. Bude to velmi těžké, uvidíme, zda nám půjdou pomoci někteří hráči z áčka. Musíme se s tím porvat,“ prohovořil o nedělním soupeři.

Co by mohlo Třinci pomoct k úspěchu? „Věřím, že se na nás projeví kvalitní zimní příprava a Spartě budeme minimálně rovnocenným soupeřem.“ Utkání s lídrem Juniorské ligy začíná v neděli v 13:30 na umělé trávě v areálu na Lesní. Srdečně zveme všechny diváky.

Aktuálně

Aktuality

24. kolo MSFL

Výsledky 24. kola MSFL: Uničov - Karviná "B" 2:1, Hranice - Znojmo 1:2, Bohunice - Uherský Brod 0:1, Rosice - Frýdek-Místek 0:0, Brno - Ostrava "B" 0:2, Zlínsko - Blansko 2:1, Zlín "B" - Frýdlant 3:2, Slovácko "B" - Hodonín 1:1.

23. 4. 2024, 11:10

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28