Ohlasy po zápase

Lukáš Paleček: V sobotu jsem si zachytal

pondělí 12. září. 2016 | Igor Mainka
Velmi rozlícen byl po zápase s Olomoucí třinecký gólman Lukáš Paleček. Ten v bráně dělal co mohl, v závěru se snažil pomoct i v útoku, ale spolu se spoluhráči odešel ze hřiště bez odměny v podobě bodového zisku.

Domácímu celku se nevydařil první poločas. Hanáci mohli na přestávku odejít s daleko větším náskokem, než jen dvougólovým. Kde byl největší problém porážky? „Problémem byl celkově první poločas, kdy Olomouc byla lepší ve všem. Do druhého poločasu šla s vedením 2:0. Ona mohla čekat na brejky, my jsme museli útočit. Z jedné náhodné akce se nám podařilo vstřelit gól. Michal to udělal skvěle, konečně to uklidil. Paradoxně jsme mohli v poslední minutě vyrovnat, ale to bylo z naší strany vše,“ zhodnotil utkání třinecký strážce brány.

Sám v utkání čelil minimálně šesti gólovým šancím Sigmy. „Já jsem je nepočítal, ale zachytal jsem si. Byl to takový pěkný brankářský trénink,“ pověděl trochu ironicky.

Gól hodný nejlepších evropských soutěží vstřelil v závěru první půle Jakub Plšek. Olomoucký střelec střelou zpoza šestnáctky zaznamenal svůj čtvrtý gól v sezóně. „Já jsem to viděl na poslední chvíli. Ani nevím, odkud to bylo. Venca Bruk mi říkal, že to byl gól z dvaceti metrů. Vyletělo to zpoza našeho hráče. Dobře to trefil. Kdyby to netrefil, tak bych to možná chytil,“ okomentoval situaci ze 40. minuty.

V zápasech našeho týmu padlo dohromady 24 gólů, což je nejvíc z celého druholigového pelotonu. Je možné říci, že v Třinci se hraje pohledný fotbal s gólovým kořením? „Pohledný fotbal byl v zápase s Viktorkou, hodně šancí, hodně gólů, akorát pro mě na nic. Pohledný fotbal jsme hráli v Táborsku, ale také jsme z toho nic neměli. Dnes ten první poločas pohledný nebyl, pokud to nemyslíme z olomoucké strany,“ uštípl při vzpomínce na bodový zisk Sigmy.

Třinecké trenérské trio již před začátkem sezóny změnilo styl hry. Vsadilo na útočný fotbal. Naši fotbalisté kromě utkání proti Českým Budějovicím dokázali v každém zápase skórovat, bohužel častěji inkasovali. Kde vězí problém? „Já nevím, je třeba zeptat se jiných. Já jen stojím v bráně a zkouším chytit to, co letí na bránu. Nemůžu za kluky myslet a rozhodovat. Možná je třeba začít hrát jednoduše jako na jaře,“ zamyslel se.

Slezané jsou v tabulce na čtrnáctém místě s dvoubodovým náskokem na poslední duo Prostějov - Vlašim. V dalším duelu je však čeká daleká cesta do Varnsdorfu. „Varnsdorf měl vždy velmi dobrý tým, doma pokaždé bodoval. Uvidíme, co nám trenéři řeknou o jejich zápase ve Vítkovicích. Bude to těžké, stejně jako všechny další zápasy,“ soudí Paleček o následujícím soupeři.

Uvidíme, jak to celé v neděli dopadne. Zápas na severu Čech má svůj výkop naplánován na 17. hodinu.

Aktuálně

Aktuality

Orság a Cienciala v sestavě ko

Do sestavy 23. kola MSFL portálu fotbalunas.cz dostala dvojice třineckých fotbalistů - stoper Samuel Orság a levý obránce Lukáš Cienciala.

16. 4. 2024, 10:30

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28