Ohlasy po zápase

Třinecký střelec podzimu Michal Stříž: Už se těším domů

úterý 22. listopadu. 2016 | Igor Mainka
Na sobotním vysokém vítězství nad Baníkem Ostrava se dvěma kanadskými body za gól a asistenci podílel pravý záložník Michal Stříž. Svým výkonem si vysloužil pozvánku na rozhovor.

Na úvod v hodnocení zápasu nezapomněl pochválit svůj tým. „Hráli jsme výborně, na dvě stě procent, proměňovali jsme svoje šance, dobře bránili a soupeře téměř do ničeho nepustili,“ pěl chválu Michal Stříž a vzápětí přidal i klíčový moment zápasu: „Důležitý byl třetí gól, který jsme dali na začátku druhého poločasu.“

V úvodní půl hodině byli častěji na míči hráči v modrých dresech, ale na začátku té druhé přišel brejk, který zakončil svým pátým gólem v sezóně právě Stříž. „Hlavně jsem si říkal, že se musím uklidnit. Měl jsem dost času na zakončení. Překvapilo mě, že se se mnou nechytil krajní záložník. Joukl tam šel s krajním obráncem a já zůstal sám.“ popsal své pocity před zakončením.

Jedinou kaňkou na výborném domácím výkonu byl gól Mešaninova. „To je jediná škoda, ale snad to při výsledku 4:1 nikomu nebude vadit. Možná gólmanovi.“

Po posledním zápase podzimu přišel čas na menší hodnocení. „Začátek sezóny se nám vůbec nepovedl. Nebylo to úplně to, co jsem si myslel, ale tím koncem jsme to trochu dohnali. Pořád však máme na čem pracovat, protože máme méně bodů, než jsme čekali,“ pověděl Stříž.

Vypadalo to, že se Třinec zvedne pod novým trenérem vítězstvím nad Sokolovem, ale přišly tři porážky, jedenáct inkasovaných gólů a rázem to vypadalo zle. „Nehráli jsme tak zodpovědně jako poslední tři zápasy. Dělali jsme hodně individuálních chyb. V posledních zápasech jsme ukázali, že máme na to hrát výš, než kde aktuálně jsme,“ myslí si hráč, který je v Třinci na hostování.

Třinec má za sebou tři zápasy bez porážky, ale Michala Stříže nemrzí, že podzimní část v podání jeho týmu je již minulostí. „Jsem rád, že je konec, protože už dlouho jsem nebyl doma v Boskovicích. Trochu si odpočineme, nabereme síly a vrhneme se do zimní přípravy.“

Až do pátku budou naši fotbalisté trénovat společně. Poté je čeká dovolená a v průběhu prosince naskočí do zimní přípravy. Celý tým se poprvé sejde po Novém roce, a to 4. ledna.

Aktuálně

Aktuality

24. kolo MSFL

Výsledky 24. kola MSFL: Uničov - Karviná "B" 2:1, Hranice - Znojmo 1:2, Bohunice - Uherský Brod 0:1, Rosice - Frýdek-Místek 0:0, Brno - Ostrava "B" 0:2, Zlínsko - Blansko 2:1, Zlín "B" - Frýdlant 3:2, Slovácko "B" - Hodonín 1:1.

23. 4. 2024, 11:10

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28