Rozhovory

Juniorský nováček Marek Zahaluk: Hráli jsme jako jeden tým

sobota 26. listopadu. 2016 | Igor Mainka
Třinecká juniorka má za sebou první dvě vítězství. Gólově se na nich podílel teprve šestnáctiletý útočník Marek Zahaluk, pro kterého to byly první dva starty v Juniorské lize.

O tom, že pocestuje do Litvínova, teplického exilu, se dozvěděl pouze den před zápasem. „Oznámil mi to trenér Sostřonek. Sdělil mi, že jedu s juniorkou na sever Čech. Prvně jsem z toho měl smíšené pocity, ale po chvíli jsem byl mile překvapen,“ okomentoval situaci.

Daleká cesta do Litvínova nebyla marná. Trenér Lubomír Adler dal Zahalukovi příležitost na dvacet minut, a ten se mu odvděčil tím nejlepším způsobem. „Po propadlém míči za obranu jsem se ocitl před vybíhajícím gólmanem a podařilo se mi ho lobem překonat,“ popsal svou trefu z 89. minuty, která znamenala první vítězství třinecké juniorky v sezóně.

Úspěšnou trefou získal naději na příležitost v dalším utkání. To odehrála třinecká juniorka o čtyři dny později v Hradci Králové. Třinečtí mladíci duel zvládli znamenitě a na rozdíl od zápasu proti Teplicím šel Zahaluk na hřiště za stavu 4:0 pro Třinec. Slezané měli chuť střílet další góly a právě třinecký mladíček se postaral o pátou trefu v Ordeltově síti. „Bylo to spíš o štěstí. Dostal jsem se v pokutovém území k odraženému míči a jen do toho praštil. S pomocí teče pak míč skončil v bráně,“ popsal svůj druhý zářez.

Tým trenéra Adlera tak s novým hráčem získal z posledních dvou zápasů šest bodů. Sám Zahaluk neváhal spoluhráče pochválit: „Hráli jsme jako jeden tým, který chce za každou cenu vyhrát. To se nám vyplatilo. Jsem rád a cením si toho, že jsem dostal od trenérů šanci nastoupit do průběhu zápasu,“ poděkoval dvojici trenérů Lubomír Adler – Ondřej Smetana.

První fotbalové krůčky Marka Zahaluka nesahají do Třince, ale do vedlejšího města. „V Jablunkově jsem od malička vyrůstal a hrával. Do Třince jsem přišel před třemi lety.“ V kariéře mu hodně pomohli trenéři, od kterých si vzal cenné rady, a především rodiče, kteří ho v tom od mala podporovali.

Startem v Juniorské lize dosáhl na další milník své kariéry a hned poznal velký výkonnostní skok. „Čekal jsem, že to bude odlišný fotbal oproti dorosteneckému. Je to mnohem rychlejší a na vše je málo času,“ porovnal Juniorskou a druhou dorosteneckou ligou.

Pokud chcete vidět třineckou juniorku a Marka Zahaluka v akci, máte poslední možnost v tomto roce v neděli 27. listopadu, kdy v areálu na Lesní hostí od 14 hodin Slovan Liberec.

Aktuálně

Aktuality

26. kolo MSFL

Výsledky 26. kola MSFL: Rosice - Karviná "B" 3:1, Blansko - Uherský Brod 2:2, Brno - Frýdlant 1:1, Hlučín - Frýdek-Místek 3:2, Hranice - Ostrava "B" 0:1, Slovácko "B" - Uničov 0:0, Zlín "B" - Hodonín 0:2, Zlínsko - Znojmo 2:1.

7. 5. 2024, 09:34

33. kolo MSFL

Výsledky 33. kola MSFL: Karviná "B" - Znojmo 5:1, Hlučín - Zlínsko 3:3, Hodonín - Uherský Brod 2:0, Rosice - Bohunice 2:2, Frýdek-Místek - Ostrava "B" 0:1, Zlín "B" - Brno 2:1, Uničov - Blansko 1:2, Slovácko "B" - Hranice 2:1.

1. 5. 2024, 21:39