Preview k zápasu

Generálka na polské půdě

pátek 24. února. 2017 | L. Trnková, I. Mainka
Mělo se hrát až zítra, ale nakonec již dnes večer sehrají naši fotbalisté poslední přípravné utkání před ostrým startem Fortuna národní ligy. V Areně Zabrze, jež pojme téměř 25 tisíc fanoušků, se naši hráči představí proti Górniku v 18:00.

Třinecký kádr odjíždí do Polska v té nejlepší sestavě, jaká je momentálně k dispozici. Trenér Neček neponechá nic náhodě a otestuje klíčové hráče před prvním ligovým utkáním, které odehrajeme na půdě Viktorie Žižkov příští neděli.

Poslední konfrontace proti polskému týmu nám však nevyšla. Na půdě TS Podbeskidzie Bielsko-Biała jsme po nadějném prvním poločase bohužel nezvládli ten druhý a odjížděli jsme s výsledkem 1:4.

K poslednímu vzájemnému měření sil mezi Třincem a Górnikem došlo v průběhu letní přípravy v červenci 2016. Na vedlejším hřišti byl úspěšnější domácí celek, který zvítězil 2:0. Našemu celku se nepovedlo dát gól ani z pokutového kopu, neúspěšným exekutorem byl Pavel Malcharek. O tom, jak dopadne dnešní klání, Vás budeme informovat v pozápasové reportáži.

Górnik Zabrze

Nejslavnější polský celek nezažívá příliš povedené období. Majitel čtrnácti mistrovských titulů (víc jich nikdo nemá) loni nezvládl závěr sezóny a po neúspěšném utkání v posledním kole musel opustit Ekstraklasu.

Tým trenéra Marcina Brosze doznal od sestupu mnoho změn, hodně hráčů včetně tahouna Romana Gergela odešlo, ale přišli noví, kteří mají chuť bojovat o návrat mezi polskou elitu. Po podzimní části je Górnik na osmém místě s osmibodovou ztrátou na postupovou příčku.

Mezi šestadvacítkou hráčů na soupisce bývalého finalisty Poháru vítězů pohárů je i bývalý znojemský útočník David Ledecký nebo slovenský záložník Erik Grendel.

Fotbalisté Zabrze v minulých dnech absolvovali soustředění ve Slovinsku, kde si zahráli kvalitní přátelské zápasy s týmy nejvyšší slovinské ligy. V tom posledním prohráli s NK Celje, pátým týmem slovinské ligy, 2:0.

Video z posledního vzájemného utkání

Aktuálně

Aktuality

20. kolo MSFL

Výsledky 20. kola MSFL: Rosice - Uh. Brod 4:0, Brno - Hranice 0:3, Slovácko "B" - Ostrava "B" 1:1, Hlučín - Blansko 1:4, Hodonín - Frýdek-Místek 1:1, Zlínsko - Bohunice 0:1, Zlín "B" - Znojmo 1:0, Karviná "B" - Frýdlant 2:1.

24. 3. 2024, 20:58

Mieszek pokračuje v Řepištích

Mladý stoper Matěj Mieszek bude také v jarní části letošní sezony nastupovat za divizní Řepiště. Zamířil tam na hotování.

21. 3. 2024, 13:29