Aktuální zprávy

Pavel Tobiáš hráčem kola v Juniorské lize

pátek 17. března. 2017 | I. Mainka, L. Trnková
Nejlepším hráčem 20. kola Juniorské ligy se ve středu stal ofenzivní záložník Třince Pavel Tobiáš, který se na úspěchu Slezanů proti Českým Budějovicím podílel třemi kanadskými body.

Po vysoké porážce na půdě Brna v poměru 8:1 bylo otázkou, co takový debakl udělá s hráči. „Na zápas s Brnem jsme museli hned zapomenout, což se stalo. Šlo vidět, že v dalším duelu jsme do toho dali vše. Potvrdilo se, že náš tým má nějakou kvalitu,“ řekl bývalý hráč Baníku Ostrava nebo Frýdku-Místku.

Oceláři v utkání dlouho tahali za kratší konec. O úspěchu rozhodl až závěr utkání, ve kterém domácí vstřelili dva góly a otočili nepříznivý výsledek. „Zápas byl v celku vyrovnaný, ale přišlo mi, že od 70. minuty jsme byli lepším týmem a dávali to najevo. Možná jsme měli i více sil než soupeř a mentálně byli lépe připraveni na koncovku zápasu,“ hledal důvody obratu.

Pavel Tobiáš měl prsty ve všech třech gólech. U první branky posadil míč na hlavu Samiecovi, při druhé nabídl Latochovi střelu do prázdné brány a rozhodující sám vstřelil. „U rohového kopu to musí hráč kopnout a spoléhat, že to někdo trefí, což se podařilo Samovi, který si pěkně naskočil. U druhé jsem měl štěstí, že se to ke mně odrazilo, pak jsem naznačoval gólmanovi střelu tak dlouho, až si lehl, a následně nahrál Latymu před prázdnou bránu. No a třetí, to mi míč posunul Denis Nieslanik a já to jednoduše trefil. Naštěstí to projelo pod gólmanem a my zvítězili,“ okomentoval všechny třinecké branky nejlepší hráč kola.

Jeho výkonu si všiml i direktoriát Juniorské ligy, jenž třineckého hráče zvolil Hráčem kola. „Takové ocenění každého hráče potěší, ale hlavní je, že jsme vyhráli a získali tři body. Věřím, že to inspiruje i mé spoluhráče z týmu a nebudu jediný, kdo tuto cenu obdrží,“ věří majitel dvou druholigových startů v třineckém dresu.

Aktuálně

Aktuality

24. kolo MSFL

Výsledky 24. kola MSFL: Uničov - Karviná "B" 2:1, Hranice - Znojmo 1:2, Bohunice - Uherský Brod 0:1, Rosice - Frýdek-Místek 0:0, Brno - Ostrava "B" 0:2, Zlínsko - Blansko 2:1, Zlín "B" - Frýdlant 3:2, Slovácko "B" - Hodonín 1:1.

23. 4. 2024, 11:10

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28