Preview k zápasu

V neděli před televizními kamerami

sobota 05. května. 2018 | Igor Mainka
Netradičně v neděli od 11:30 nastoupí naši fotbalisté k druholigovému utkání. Na hřišti Pardubic svedou s domácím celkem přímý souboj o čtvrté místo. Utkání můžete sledovat prostřednictvím kanálu ČT Sport.

FK FOTBAL TŘINEC

Slezané cestují do východních Čech potvrdit svou úspěšnou jarní sérii. V dosavadních devíti duelech utrpěli porážku pouze v Hradci Králové. V ostatních osmi zápasech uhráli minimálně bod, poslední dva zápasy ve Znojmě a s Táborskem vyhráli.

Pardubice však nejsou příliš oblíbeným soupeřem. Třinec na stadionu Pod Vinicí uhrál pouze jednou tři body, když na jaře roku 2014 slavil záchranu po vítězství 1:0.

Družina trenéra Nečka vycestovala do Pardubic již dnes a to znovu v kompletním složení, neboť v sobotním utkání proti Táborsku nikdo z hráčů v červených dresech neobdržel žlutou kartu.

Poslední utkání

FK FOTBAL TŘINEC – FC MAS Táborsko 5:1 (2:1)

Branky: 11. a 62. Šumbera, 70. a 76. Dedič, 16. Juřena – 6. Prošek. Rozhodčí: Adámková – BLažej, Podaný. Žlutá karta: Zavadil (Táborsko). Návštěva: 724 diváků.

FK Fotbal Třinec: Paleček – Ilko, Čelůstka, Reintam, Masař (44. Janošík) – Buchvaldek (72. Joukl), Samiec, Vaněk, Šumbera – Juřena (79. Cienciala), Dedič. Trenér: Jiří Neček.

FK Pardubice

Zástupce Východočeského kraje na jaře uhrál o dva body více než náš celek. V součtu s podzimními výsledky jsou Pardubice na čtvrtém místě za vedoucím triem Opava, Příbram, Hradec Králové.

Východočechům se příliš nepovedlo poslední utkání ve Vlašimi. Tam tým trenéra Jiřího Krejčího nejenže prohrál, ale také přišel o dva hráče. Červenou kartu obdrželi brankář Knobloch a obránce Šejvl. Oba museli použít takzvanou záchrannou brzdu. Od disciplinární komise vyfasovali stopku na jedno utkání.

Jak vidí náš celek trenér Pardubic? „Třinec má poctivé mužstvo, zkušené, hrající důrazný fotbal a my se s tím budeme muset vyrovnat,“ řekl pro pardubický web trenér Jiří Krejčí.

Poslední utkání

FC Sellier & Bellot Vlašim – FK PARDUBICE 2:1 (2:0)

Branky: 30. Vodháněl, 36. Dao, 88. Ivanko-Macej – 63. z penalty Černý. Rozhodčí: Orel – Petřík, Kožár – Slabý. Žluté karty: Tusjak, Mareček, Dao – Prosek, Jeřábek, Šejvl. Červené karty: 25. Knobloch, 79. Šejvl (oba Pardubice). Návštěva: 449 diváků.

FK Pardubice: Knobloch – Šejvl, T. Čelůstka, Prosek, Řezníček – Jeřábek, Kovář, A. Fousek (46. Sokol), Huf (29. Šmíd) – P. Černý, Mužík (59. D. Novák). Trenér: Jiří Krejčí.

Vzájemné zápasy

Vzájemné souboje mezi Pardubicemi a Třincem hovoří o něco lépe pro domácí celek. Kromě zmíněné prohry z roku 2014, v dalších duelech Východočeši na svém trávníku ztratili pouze dva body za bezbrankovou remízu v následující sezóně.

Kromě posledních dvou zápasů se týmu trenéra Krejčího dařilo i v Třinci. V letech 2014 – 2016 získali ve Slezsku devět bodů za tři vítězství, poslední dva třinecké zápasy dopadly výhrou Nečkovy družiny. V obou případech to bylo 1:0.

Podzimní souboj přinesl rozuzlení až v nastaveném čase. Přímý kop Kateřiňáka prolétl chumlem hráčů a skončil až v síti za překvapeným pardubickým gólmanem.

Poslední vzájemné utkání

FK FOTBAL TŘINEC – FK Pardubice 1:0 (0:0)

Branka: 90+2. Kateřiňák. Rozhodčí: Matějček – Antoníček, Dresler. Žluté karty: Bedecs, Reintam – Kopřiva. Návštěva: 473 diváků.

FK Fotbal Třinec: Paleček – Ilko, M. Čelůstka, Reintam, Bedecs, Janoščín – Ižvolt (89. Joukl), Vaněk, Kateřiňák, Šumbera – Juřena (90. Hošek). Trenér: Jiří Neček.

FK Pardubice: Knobloch – Křapka, Piroch, Šejvl, Surzyn – Ladra, Prosek (83. Kopřiva), Řezníček, Fousek (75. Sokol) – Petráň, P. Černý (59. Mužík). Trenér: Jaroslav Novotný.

Rozhodčí

Na nedělní utkání byla nominována čtveřice rozhodčích. Hlavním bude pan Jan Mikyska, prvním asistentem Pavel Vlasjuk a druhým Petr Caletka. Z pozice čtvrtého rozhodčího bude na průběh zápasu dohlížet Peter Mrázek.

Program 26. kola FORTUNA národní ligy

Pátek 4. května

FK Ústí nad Labem – 1. FK Příbram 1:0 (1:0)

Sobota 5. května

16:00 FC MAS Táborsko – FC Sellier & Bellot Vlašim
17:00 MFK Frýdek-Místek – FK Varnsdorf
18:00 Slezský FC Opava – SK Dynamo České Budějovice

Neděle 6. května

11:30 FK Pardubice – FK FOTBAL TŘINEC (živě na ČT Sport)
15:00 MFK Vítkovice – FK Olympia
15:00 FK Baník Sokolov – FC Hradec Králové
17:00 1. SC Znojmo FK – FK Viktoria Žižkov

Aktuálně

Aktuality

Orság a Cienciala v sestavě ko

Do sestavy 23. kola MSFL portálu fotbalunas.cz dostala dvojice třineckých fotbalistů - stoper Samuel Orság a levý obránce Lukáš Cienciala.

16. 4. 2024, 10:30

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28