Ohlasy po zápase

Jiří Neček: Nabádal jsem hráče k častější střelbě a jedna vyšla

úterý 20. listopadu. 2018 | Igor Mainka
Poslední utkání v roce 2018 odehrálo první mužstvo v sobotu v Prostějově s třešničkou na dortu v podobě krásného a vítězného gólu Tomáše Webera. Jak zápas viděli oba trenéři?

„Na utkání jsme se pečlivě chystali. Nechtěli jsme nic podcenit, protože jsme na úspěšné vlně. Bylo cítit, že tým má stoupající tendenci, proto jsme chtěli udělat vše pro to, abychom podzim zdárně dokončili,“ představil na úvod svůj plán Jiří Neček.

„Do zápasu jsme dobře vstoupili. V prvním poločase jsme byli kombinačnějším mužstvem, dávali jsme si to do stran a dobře otáčeli hru. Prostějov s tím měl trochu problémy. Hráčům jsem o přestávce vytýkal, že nedohrají slibně vypadající akce do zakončení. Je to o kvalitě hráčů a někteří ještě musí na sobě hodně pracovat,“ upozornil třinecký kouč.

V prvním poločase Třinec gól nedal, stejně tak i Prostějov. O výsledku rozhodlo druhých čtyřicet pět minut. „Chtěli jsme zápas rozhodnout ve svůj prospěch, proto jsem o přestávce hráče nabádal k častější střelbě a jedna střela nám vyšla,“ těšil se z úspěšného pokusu Webera.

„V závěru kluci dobře bránili a soupeře nepustili do žádné šance. Chtěl bych jim poděkovat za předvedenou hru. Děkuji také fanouškům, kteří nám svým povzbuzováním vytvořili domácí prostředí,“ pochválil trenér osmičku příznivců v třineckém sektoru.

Rozhořčený z výkonu svého celku byl domácí trenér Oldřich Machala. „Zápas nemůžu hodnotit pozitivně. Poslední zápasy jsme nezvládli a to hlavně v útočné fázi. Ať už jsme hráli s Vítkovicemi, Jihlavou nebo Varnsdorfem, tak z těch tří zápasů jsme vydolovali pouze bod. Kdybychom proměnili aspoň některé šance, mohli jsme mít devět bodů. Dnes se nám zápas nepovedl. Věděl jsem, že nás čeká těžký soupeř. Třinec má svou kvalitu, loni hrál o postup, ale byl to typický remízový zápas. Třinec snad neměl žádnou šanci, my jsme měli v prvním poločase jednu hlavičku. Hráče jsem nabádal, aby se snažili hrát po stranách a třeba nacentrovat míč na Kroupu, protože hosté měli ve středu vysoké hráče. Bohužel v ofenzívě nemáme takovou kvalitu a ve finální fázi trefíme prvního hráče. Proto také nedáváme góly. Chybí nám kvalita do útoku,“ kroutil hlavou majitel 415 startů v dresu Sigmy Olomouc a nyní trenér Prostějova.

O umístění po šestnáctém kole rozhodne zbylých sedm zápasů, které se odehrají od pátku do neděle. Třinec může na devátém místě přeskočit Vlašim a Sokolov, Prostějov ohrožuje na 12. pozici pouze Znojmo.

Aktuálně

Aktuality

24. kolo MSFL

Výsledky 24. kola MSFL: Uničov - Karviná "B" 2:1, Hranice - Znojmo 1:2, Bohunice - Uherský Brod 0:1, Rosice - Frýdek-Místek 0:0, Brno - Ostrava "B" 0:2, Zlínsko - Blansko 2:1, Zlín "B" - Frýdlant 3:2, Slovácko "B" - Hodonín 1:1.

23. 4. 2024, 11:10

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28