Rozhovory

Čerstvá posila David Gáč: Tady se neodpouští, když vypustíš souboj

úterý 26. února. 2019 | Igor Mainka
Do páteční generálky nastoupil i vytáhlý obránce David Gáč. Brněnský odchovanec přišel do Třince na hostování ze Zbrojovky, ale minulé jaro oblékal dres soupeře.

„Bylo to pro mě takové specifické utkání. Některé hráče jsem znal. O to více jsem se chtěl ukázat. Byl to první zápas, to je vždy takové trochu jiné. Myslím, že jsem to docela zvládl. Tým je tady hodně dobrý, ale ještě se nějaké věci musí doladit do startu jarní části,“ přiznala po utkání nová třinecká posila.

Co ho do klubu pod Javorovým přitáhlo? „Volal mi trenér a říkal, že mě tady potřebuje na hostování. To mě přesvědčilo,“ řekl Gáč. Mladý obránce v letošním ročníku vynikal v Juniorské lize. Do druhé ligy zasáhl pouze v 1. kole proti Jihlavě. „I to byl důvod, proč jsem chtěl na hostování. Chci více hrát ve druhé lize, Třinec je dobrou příležitostí,“ dodal.

O Třinci měl informace od kolegy ze šatny a ještě na podzim třineckého hráče Šimona Šumbery. „Se Šumbim jsem se radil, ale příchod do Třince byl jako akce kulový blesk, za tři dny bylo hotovo. Na nějaké probírání nebylo moc času,“ poodkryl tajemství svého příchodu. Co poradil bývalý třinecký záložník? „Šimon to tady vychvaloval. Je tady jiný mrav. Rozdíl je v mentalitě hráčů a lidí okolo klubu. Tady na severu se neodpouští, když někdo vypustí souboj. Musí se válčit na sto procent,“ překvapil svými slovy.

Jeho vlastnosti plně odpovídají předchozímu popisu. „Jsem soubojový, agresivní hráč, který nic nevypustí,“ charakterizoval se. Navíc je vysoký. „Svou výšku se budu snažit prodat jak v obraně, tak v útoku.“ Jeho výška ho nabádá k vůdcovské roli. „Trenéři po mě vyžadují, abych hlasitě komunikoval se spoluhráči, ať už je to mou výškou nebo pozicí, na které hraji,“ řekl Gáč.

Co čeká od jarní části? „Jsem tady od toho, abych pomohl týmu k lepším výsledkům. Věřím, že se nám to společně podaří a na konci sezóny budeme spokojeni,“ řekl na závěr rozhovoru David Gáč.

Aktuálně

Aktuality

24. kolo MSFL

Výsledky 24. kola MSFL: Uničov - Karviná "B" 2:1, Hranice - Znojmo 1:2, Bohunice - Uherský Brod 0:1, Rosice - Frýdek-Místek 0:0, Brno - Ostrava "B" 0:2, Zlínsko - Blansko 2:1, Zlín "B" - Frýdlant 3:2, Slovácko "B" - Hodonín 1:1.

23. 4. 2024, 11:10

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28