Ohlasy po zápase

Kluci zaslouží velkou pochvalu, poděkoval svěřencům trenér Jakus

sobota 20. dubna. 2019 | Igor Mainka
Po šesti zápasech bez vítězství se Třinečtí ve středu dočkali. Na domácím trávníku porazili Varnsdorf 2:0. Skóre otevřel navrátilec do sestavy Ondřej Kušnír, v závěru pak měl trenér šťastnou ruku, když zvýšil náskok domácích Tomáš Weber.

„Zápas se mi hodnotí dobře. Na náš výkon jsme se připravovali deset dní, protože ani po Sokolovu jsme neustupovali od nějaké změny. Náš výkon v Sokolově měl dobré parametry, bohužel to výsledkově nevyšlo,“ řekl na úvod tiskové konference třinecký trenér Tomáš Jakus.

Třinec předvedl bojovný výkon, ve kterém bylo vidět pověstné srdíčko. Chuť za vítězstvím byla klíčová pro úspěch ve středečním utkání. „Z naší strany to nebyl takový zápas na krásu, chtěli jsme ho rozhodnout silou a bojovností. Kluci do zápasu nastoupili plni odhodlání. V naší situaci jsme potřebovali tři body,“ těšilo domácího kouče.

Zápas rozhodl rohový kop z patnácté minuty, po kterém vyplaval na zadní tyči Ondřej Kušnír a otevřel účet utkání. „Vyšla nám standardní situace, kterou jsme v týdnu trénovali. Hoši ji zvládli výborně,“ poukázal Jakus.

Pro Jakuse byl zápas proti Varnsdorfu domácí premiérou. „Před zápasem se mě někdo ptal, zda jsem nervózní, nebyl jsem. Bral jsem to jako každý jiný zápas. Jsem rád, že kluci zvládli tento těžký duel. Možná tam byly chyby, ale soupeře jsme nepustili do šance. Kluci zaslouží velkou pochvalu,“ sdělil přítomným novinářům.

Daleko smutnějším trenérem byl z dua Tomáš Jakus – David Oulehla zástupce varnsdorfského klubu. „Věděli jsme, že Třinec je ve svízelné situaci a bude se snažit hrát jednoduchý, bojovný fotbal, typický pro boj o záchranu. To se i potvrdilo,“ řekl lodivod severočeského celku.

Varnsdorf na jaře prohrál před utkáním pouze jednou a tak se očekávalo, že se pokusí minimálně vyrovnat. „Poté jsme se snažili převzít otěže zápasu, bohužel jsme předvedli slabší výkon, možná společně se zápasem s Jihlavou nejslabší. Chtěli jsme hrát rychle, místo toho jsme hráli pomalu a na hodně doteků. Chyběla nám podpora krajních obránců. Nedostávali jsme se dopředu, tak jak jsme chtěli. Prakticky jsme soupeřovu bránu vůbec neohrozili. V závěru jsme otevřeli obranu a snažili se vyrovnat, místo toho jsme dostali druhý gól,“ zhodnotil duel trenér poraženého celku.

Varnsdorf čeká v neděli domácí zápas proti Brnu. Třinec cestuje na velikonoční pondělí do Jihlavy, kde se od 13:30 představí před kamerami ČT Sport proti domácí Vysočině.

Aktuálně

Aktuality

24. kolo MSFL

Výsledky 24. kola MSFL: Uničov - Karviná "B" 2:1, Hranice - Znojmo 1:2, Bohunice - Uherský Brod 0:1, Rosice - Frýdek-Místek 0:0, Brno - Ostrava "B" 0:2, Zlínsko - Blansko 2:1, Zlín "B" - Frýdlant 3:2, Slovácko "B" - Hodonín 1:1.

23. 4. 2024, 11:10

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28