Preview k zápasu

Ve Vlašimi netradičně ve středu

úterý 07. května. 2019 | Igor Mainka
8. května je v českém kalendáři označován jako Den vítězství, státní svátek věnovaný kapitulaci Německa v roce 1945. Pro koho bude Den vítězství šťastnější? Souboj mezi Vlašimí a Třincem startuje v 17 hodin.

Naši hráči pocestují do Vlašimi v příznivém rozpoložení s vírou úspěchu. Atmosféra v kabině stoupla po posledních výkonech a výsledcích. Třinečtí z posledních dvou zápasů proti Hradci Králové a ve Vlašimi získali čtyři body za remízu 2:2, respektive vítězství 2:1.

V obou zápasech se trefili oba útočníci René Dedič a Luis Arroyo. Vytáhlý slovenský útočník se dokonce trefil ve třetím zápase po sobě a s šesti góly vede mezi třineckými střelci.

„V týmu je hodně pozitivní atmosféra. Všichni se snaží makat více než na sto procent. Je to pozitivní, ani inkasovaný gól nás nezlomí. Víme, že máme na to, abychom otočili i větší než jednogólovou ztrátu,“ přiznal po utkání v Chrudimi krajní obránce Pavol Ilko, kde Třinečtí už v prvním poločase otočili výsledek ve svůj prospěch.

Trenér Tomáš Jakus bude mít k dispozici téměř kompletní kádr. Nikdo z hráčů nebude muset absolvovat trest za žluté či červené karty.

V podobném rozpoložení půjde do zápasu s Třincem domácí Vlašim. Tým vedený trenérem Erichem Brabcem získal z posledních dvou zápasů šest bodů, když doma zdolal Vítkovice 1:0 a svým výkonem také překvapil diváky ve Varnsdorfu, odkud si odvezl tři body za výhru 2:0. Z posledních sedmi zápasů prohrál pouze jednou a to v Sokolově 0:2.

Náš soupeř v letošní sezóně získal 32 bodů, což ho řadí na deváté místo o dva body před náš celek. V případě úspěchu může Vlašim přeskočit osmé Vítkovice, na které ztrácí dva body.

Trenér Erich Brabec bude pro utkání s Třincem postrádat středopolaře Adama Kučeru, který v letošním ročníku odehrál 17 utkání, ale ve Varnsdorfu inkasoval čtvrtou žlutou kartu. Chybět bude i nejlepší střelec týmu Vojtěch Hadaščok. Ten na jaře obléká dres prvoligové Dukly Praha. Nejlepším střelcem Vlašimi je aktuálně pětigólový Oskar Fotr.

Zajímavosti

  • Podzimní vzájemný duel byl věnován oslavám 100 let od vzniku Československa. Bohužel hráči příliš ofenzivní krásy nenabídli a utkání skončilo 0:0.
  • Utkání povede jako hlavní rozhodčí Jan Petřík, pro kterého to bude páté utkání v roli hlavního rozhodčího. V podzimních zápasech působil v roli asistenta. O autech, rozích a ofsajdech bude rozhodovat dvojice Miroslav Fišer s Michalem Pfeifrem.

Program 27. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY

Odehráno

FC Zbrojovka Brno – FC Hradec Králové 2:0 (1:0)

Středa 8. května

10:15 FK Pardubice – FK Baník Sokolov
17:00 1. SC Znojmo FK – FC MAS Táborsko
17:00 FK Viktoria Žižkov – MFK Vítkovice
17:00 1. SK Prostějov – FC Vysočina Jihlava
17:00 FC Sellier & Bellot Vlašim – FK FOTBAL TŘINEC
17:00 SK Dynamo České Budějovice – MFK Chrudim
18:00 FK Ústí nad Labem – FK Varnsdorf

Aktuálně

Aktuality

24. kolo MSFL

Výsledky 24. kola MSFL: Uničov - Karviná "B" 2:1, Hranice - Znojmo 1:2, Bohunice - Uherský Brod 0:1, Rosice - Frýdek-Místek 0:0, Brno - Ostrava "B" 0:2, Zlínsko - Blansko 2:1, Zlín "B" - Frýdlant 3:2, Slovácko "B" - Hodonín 1:1.

23. 4. 2024, 11:10

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28