Články mládež

Chtěli bychom si zahrát v reprezentaci, sní třinečtí akademici

pátek 31. května. 2019 | Jana Zipserová
Krajská akademie v Karviné k dnešnímu dni čítá devět členů našeho klubu. Ondřej Mrózek a Tomáš Voznica zastupují kategorii nejstarších žáků, mezi čtrnáctiletými je sedmička statečných Andrej Nguyen, Šimon Roček, Martin a Matěj Klockovi, Šimon Jalovičor, Lukáš Cvik, Patrik Pieter a Tobiáš Nieslanik. Poslední dva jmenované jsme vyzpovídali.

Loňská třináctka dlouho bojovala o první místo, bohužel toto prvenství ukořistil rival z Frýdku-Místku. Avšak povedené výkony zaujaly i trenéry Regionální akademie v Karviné. „Párkrát se na nás byli podívat trenéři z akademie. Asi jsme se jim líbili a dostali pozvánku pro tento ročník,“ řekl jeden ze studentů Tobiáš Nieslanik. „Je těžké říct, co bylo důvodem toho, že si nás vybrali, asi jsme se jim líbili. V minulé sezóně se nám dařilo,“ pokračoval druhý ze zpovídaných Patrik Pieter.

Čím oba jmenovaní vynikají? „Myslím, že jsem dobrý v technice, v preciznosti a přesnosti přihrávek a střel,“ zapřemýšlel Nieslanik. Jeho parťák ze hřiště má jiné vlastnosti. „Mou předností je technika a fakt, že se nebojím hrát fotbal. Možná trenéry zaujala má touha po vítězství. Chci pořád vyhrávat a dávám to na hřišti znát,“ usmíval se Pieter.

Pomalu se blíží konec sezóny a prvního školního roku v akademii. Jak oba přiznávají, cítí na sobě zlepšení. „Zlepšili jsme se ještě více v technice a hlavně silově. Jsme daleko pevnější v osobních soubojích,“ hovořil za oba Tobiáš.

K razantnímu zlepšení vlastností hráčů pomáhají společné tréninky a rivalizace nejlepších hráčů v kraji. „Nejraději bych přenesl do Třince tu kvalitu,“ prozradil Nieslanik. „V Karviné probíhají tréninky v rychlejším tempu, jsou intenzivnější a navíc trénujeme každý den,“ doplnil ho Patrik.

Oba mají jeden velký společný sen. „Chtěli bychom si zahrát za českou reprezentaci,“ pověděl Patrik. To však není jednoduchý úkol, ví Tobiáš: „Musíme se ještě hodně zdokonalit, abychom jednou reprezentační dres oblékli. Věřím, že nám Třinec i akademie pomůžou v růstu,“ doufá hráč, který by si chtěl v budoucnu zahrát v barvách francouzského mistra Paris Saint Germain.

Aktuálně

Aktuality

Orság a Cienciala v sestavě ko

Do sestavy 23. kola MSFL portálu fotbalunas.cz dostala dvojice třineckých fotbalistů - stoper Samuel Orság a levý obránce Lukáš Cienciala.

16. 4. 2024, 10:30

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28