Aktuální zprávy

Představujeme nové tváře

čtvrtek 18. července. 2019 | Igor Mainka
Už dříve jsme vám představili první posilu, z Havířova příchozího Tomáše Wojnara. Dnes fotbalová asociace posvětila další transfery. Třinecký dres budou na podzim oblékat také František Chmiel, Filip Hlúpik, Jiří Valenta, David Machalík a Filip Kubala.

#1 František Chmiel

Rodák z Českého Těšína začínal s fotbalem v česko-polském městě ležícím na řece Olši. V roce 2009 přestoupil do nedaleké Karviné, odkud se po čtyřech letech přemístil do Baníku Ostrava.

V ostravském celku odchytal celkem sedm ligových zápasů. Šest jich bylo v sezóně 2015/2016, sedmý si připsal v sezóně 2017/2018. Loňské jaro strávil na hostování ve Vítkovicích.

#15 Filip Hlúpik

Rodák z Uherského Hradiště oslavil na konci dubna 28. narozeniny. S fotbalem začínal na Slovácku, prošel místní akademií a vypracoval se až do A-mužstva, kde odehrál 96 utkání a nastřílel devět gólů.

Kromě Slovácka si zkušený záložník vyzkoušel i dvě zahraniční angažmá, ale zde se mu příliš nedařilo. V bulharské Varně odehrál pouze čtyři zápasy, v dresu finského mistra z Mariehamnu si zahrál devětkrát.

Větší vytíženost prožil poslední rok a půl v Příbrami, kde odehrál osmnáct prvoligových a čtrnáct druholigových zápasů, ve kterých zatížil brankáře čtyřmi góly.

#11 Jiří Valenta

Jednatřicetiletý záložník přišel pod Javorový z prvoligové Mladé Boleslavi. Bývalý mládežnický reprezentant začal s fotbalem v Kunraticích, odkud se přesunul do pražské Slavie. První ligu si zahrál až v sezóně 2005/2006 v dresu Jablonce. Od té doby nasbíral v naší nejvyšší soutěži 227 startů a 29 gólů.

Nejvíce jich nastřádal v dresu Slovácka, kde se poznal i s trenérem Svatoplukem Habancem. V roce 2016 odešel do Mladé Boleslavi. Ve středočeském klubu příliš šancí nedostával, a tak si vyzkoušel zahraniční angažmá v kazašské Karagandě.

Ve svém životopise se může pyšnit účastí na Mistrovství světa do 20 let v Kanadě, kde v roce 2007 vybojovali čeští reprezentanti stříbrné medaile.

#5 David Machalík

Ze Slovácka přišla na hostování dvojice záložníků. Prvním z nich je třiadvacetiletý blonďák David Machalík. Do nejvyšší soutěže naskočil v roce 2017. V dresu prvoligového klubu nastoupil do 45 ligových zápasů.

Loňské jaro strávil ve druholigovém Znojmu, kde zasáhl do 14 zápasů a připsal si jeden gól, bohužel jihomoravskému klubu k záchraně nepomohl.

#13 Filip Kubala

To nejlepší na konec. Filip Kubala se po šesti letech vrací do Třince. Jako třináctiletý pomohl čtrnáctce ke třetímu místu v soutěži, když zaznamenal neuvěřitelných 48 gólů. Předtím zkoušel štěstí v Baníku Ostrava, nakonec se ještě v mládežnických letech přemístil do akademie Slovácka.

Jeho střelecký talent neutichal, prosazoval se i ve starších kategoriích, dokonce několik gólů vstřelil třinecké juniorce. První ligový start zaznamenal měsíc po šestnáctých narozeninách v Praze na Letné. Celkem nasbíral 35 prvoligových zápasů a vstřelil tři góly.

Na jaře zamířil do hlavního města, kde sehrál v červenobílých barvách Viktorie Žižkov 14 zápasů a vstřelil tři góly.

Aktuálně

Aktuality

24. kolo MSFL

Výsledky 24. kola MSFL: Uničov - Karviná "B" 2:1, Hranice - Znojmo 1:2, Bohunice - Uherský Brod 0:1, Rosice - Frýdek-Místek 0:0, Brno - Ostrava "B" 0:2, Zlínsko - Blansko 2:1, Zlín "B" - Frýdlant 3:2, Slovácko "B" - Hodonín 1:1.

23. 4. 2024, 11:10

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28