Aktuální zprávy

Posily do útoku: Třinci se upsali Akulinin a Tijani

čtvrtek 05. září. 2019 | Roman Baselides
Absence hrotového útočníka už třinecké fotbalisty netrápí. Před utkáním s Brnem klub angažoval dva urostlé forvardy – 26letého Leonida Akulinina z Ukrajiny a 19letého Nigérijce Muhameda Tijaniho.

Po odchodu Rendy Dediče do Opavy nám chyběli typičtí hrotoví útočníci. Urostlého hráče do útoku jsme v kádru neměli, teď se nám naskytla šance dva takové hráče přivést,“ poinformoval sportovní manažer Fotbalu Třinec Marek Čelůstka.

Prvním z nich je Muhamed Tijani, mládežnický reprezentantem Nigérie. Před několika dny ho získal ostravský Baník, kde už hráč dříve působil a obratem ho uvolnil na hostování do Třince.

Tijani odehrál poločas utkání druhého kola MOL Cupu ve Valašském Meziříčí a závěrečných několik minut proti Zbrojovce. „Tijani je ještě mladý, je příslibem do budoucna. Zvýší konkurenci v našem týmu,“ řekl Čelůstka.

Leonid Ihorovyč Akulinin je rodákem z ukrajinského Doněcku. V sezoně 2015 – 2016 oblékal dres pražských Bohemians, působil také v Užhorodu, litevském Mariampolu, Lvově a Arsenalu Kyjev. „V Třinci byl asi deset dnů, jeho přestup se povedlo dotáhnout úplně na poslední chvíli,“ prozradil Čelůstka na adresu bývalého mládežnického reprezentanta.

Proti Brnu Akulinin odehrál téměř celý zápas, dokonce otevřel střelecký účet. „Uvedl se gólem, dařilo se mu také herně. Potvrdil, že by mohl být dobrou posilou a adekvátní náhradou za Rendu Dediče. Je u nás zatím krátce, proto je velký předpoklad že se bude zlepšovat,“ zakončil Čelůstka.

Aktuálně

Aktuality

24. kolo MSFL

Výsledky 24. kola MSFL: Uničov - Karviná "B" 2:1, Hranice - Znojmo 1:2, Bohunice - Uherský Brod 0:1, Rosice - Frýdek-Místek 0:0, Brno - Ostrava "B" 0:2, Zlínsko - Blansko 2:1, Zlín "B" - Frýdlant 3:2, Slovácko "B" - Hodonín 1:1.

23. 4. 2024, 11:10

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28