Aktuální zprávy

K návratu do sestavy pomůže pracovitost, říká Kubala

čtvrtek 19. září. 2019 | Roman Baselides
K obratu na Vyšehradě vyrovnávající brankou zavelel útočník Filip Kubala, jenž se rve o místo v základní jedenáctce třineckého týmu.

Do základní sestavy se Filip Kubala na Vyšehradě nevešel, dění na trávníku sledoval z lavičky. „První poločas byl vcelku vyrovnaný. Nabídl spoustu soubojů i nepřesností z obou stran. Soupeři se povedla jedna dobře sehraná standardka, takže šel do vedení,“ řekl Kubala.

Po změně stran třinečtí fotbalisté převzali otěže zápasu do svých rukou a šli si za vyrovnáním. „Měli jsme vyšší držení míče, centry ze stran. Góly byly vyústěním naší převahy,“ pokračoval Kubala.

Na trávník se dostal až v 79. minutě coby druhý střídající hráč. „Mým úkolem to bylo trochu rozběhat a pomoct v ofenzívě, případně dát gól,“ prozradil.

To se mu povedlo, devět minut před koncem zařídil vyrovnání. „Dostal jsem krásný míč od Tomáše Omasty za obranu. Gólman proti mně vyběhl, jenom jsem si to kolem něho hodil a pak už jsem střílel skoro do prázdné branky,“ vylíčil Kubala svůj druhý zásah za Třinec ve druhé lize.

S dělbou bodů se třinečtí fotbalisté nespokojili, chtěli více. „Sám jsem tam měl ještě jednu šanci po standardní situaci. Mohl jsem rozhodnout už dříve. Ale nakonec nám to vyšlo až díky Martinovi,“ zmínil Kubala svého spoluhráče Martina Samiece.

Zápas mezi nováčkem z Vyšehradu a Třincem se odehrál na Strahově. Podpořit třinecké fotbalisty do Prahy vyrazila skupinka fanoušků. „Byli slyšet, což bylo moc fajn. Fanoušci za námi vždy přijedou, čehož si velice vážíme,“ poděkoval Kubala nejvěrnějším příznivcům.

Zpočátku byl členem výchozí jedenáctky, po příchodu ukrajinského forvarda Leonida Akulinina z ní vypadl. „Když hráč vypadne ze sestavy, má vždy velkou motivaci dostat se zpátky. Pomůže mu v tom pracovitost a třeba také to, když začne dávat góly,“ zmínil Kubala.

Na druhé vítězství sezony fotbalový Třinec čekal sedm kol. „Výhru jsme už potřebovali, měli jsme spoustu remíz. Je super pocit mít po závěrečném hvizdu tři body a vézt si je domů. Zpáteční cesta je pak mnohem příjemnější,“ uzavřel Kubala.

Aktuálně

Aktuality

26. kolo MSFL

Výsledky 26. kola MSFL: Karviná "B" - Znojmo 5:1, Hlučín - Zlínsko 3:3, Hodonín - Uherský Brod 2:0, Rosice - Bohunice 2:2, Frýdek-Místek - Ostrava "B" 0:1, Zlín "B" - Brno 2:1, Uničov - Blansko 1:2, Slovácko "B" - Hranice 2:1.

1. 5. 2024, 21:39

25. kolo MSFL

Uničov - Zlínsko 5:0, Hodonín - Rosice 0:1, Frýdlant - Hlučín 1:4, Frýdek-Místek - Zlín "B" 1:0, Uherský Brod - Hranice 6:0, Ostrava "B" - Bohunice 3:0, Karviná "B" - Slovácko "B" 1:2, Znojmo - Blansko 1:1.

1. 5. 2024, 21:36