Rozhovory

S pražskými týmy bychom mohli hrát častěji, směje se Kubala

středa 25. září. 2019 | Roman Baselides
Třinec Ačkoliv je to náhoda, v letošním ročníku F:NL se to sešlo tak, že fotbalisté Třince porazili všechny tři pražské týmy v soutěži – Duklu (3:2), Vyšehrad (2:1) a Žižkov (4:2).

Důležitou postavou utkání proti Vyšehradu a Žižkovu se stal útočník Filip Kubala. V prvním zápase coby střídající hráč vyrovnal na 1:1, ve druhém opět jako náhradník vstřelil vítěznou branku. „Je to super pocit, když hráč dvakrát vyběhne na hřiště a dá dva góly. Minule dal vítěznou branku Martin (Samiec), tentokrát já, trošku jsme si to prohodili. V posledních třech zápasech jsme potvrdili dobrou formu, máme sedm bodů a chceme takhle pokračovat dál,“ řekl Kubala.

Třinečtí fotbalisté začali výtečně, po změně stran se však nadechl Žižkov a brzy dokázal vyrovnat. Jeho bodové plány nakonec přeškrtl Kubala. „Dostal jsem dobrý centr od Fildy Hlúpika, odběhl jsem od zadní tyče a byl jsem sám. Sice tam dobíhal protihráč, ale já to uklidil a mohli jsme se jít radovat,“ pokračoval Kubala.

Vítězství zpečetil Hlúpik a Třinec tak složil všechny tři pražské celky. „Máme tři vítězství, shodou okolností tři proti pražským týmům. Škoda, že jich v soutěži není více. Čekají nás teď další zápasy, chceme v nich získat tři body. Během týdne nás čeká práce, kterou chceme o víkendu zúročit,“ pravil Kubala.

Třinci se podařilo zvítězit na domácím pažitu až na čtvrtý pokus. „Je to super pocit, když máte fanoušky za zády. Teď jsme jim to konečně mohli vrátit. Měli jsme teď tři těžké soupeře, ale zvládli jsme to,“ podotkl Kubala.

Střetnutí se silnou žižkovskou Viktorií pro něho byl zvláštní, protože ještě na jaře oblékal její dres. „Je to takové zvláštní, ale už jsem to jednou zažil. Ke klubům, kde jsem hrál, mám vztah, takže je to takový zvláštní pocit. S kluky ze Žižkova jsem v kontaktu. Radost z toho, že jsem jim dal gól, určitě neměli. Ale takový je prostě fotbal, v takových specifických zápasech to nejde jinak, než si to rozdat na hřišti,“ konstatoval Kubala.

Třinci se proti Žižkovu daří, v poslední době pražského soupeře pravidelně poráží. „Žižkov byl jiný než na jaře. Posílil, má trenéra Haška, který chce hrát kombinační fotbal, což bylo patrné. Také měl několik šancí, byl to velice atraktivní zápas,“ uzavřel Kubala.

Aktuálně

Aktuality

26. kolo MSFL

Výsledky 26. kola MSFL: Karviná "B" - Znojmo 5:1, Hlučín - Zlínsko 3:3, Hodonín - Uherský Brod 2:0, Rosice - Bohunice 2:2, Frýdek-Místek - Ostrava "B" 0:1, Zlín "B" - Brno 2:1, Uničov - Blansko 1:2, Slovácko "B" - Hranice 2:1.

1. 5. 2024, 21:39

25. kolo MSFL

Uničov - Zlínsko 5:0, Hodonín - Rosice 0:1, Frýdlant - Hlučín 1:4, Frýdek-Místek - Zlín "B" 1:0, Uherský Brod - Hranice 6:0, Ostrava "B" - Bohunice 3:0, Karviná "B" - Slovácko "B" 1:2, Znojmo - Blansko 1:1.

1. 5. 2024, 21:36