Rozhovory

Věřím, že se dostanu do dřívější herní pohody, říká Janošík

středa 23. října. 2019 | Roman Baselides
V Pardubicích po delší době dostal příležitost v základní sestavě levý záložník Martin Janošík. Ani on však nezabránil porážce na trávníku vedoucího celku Fortuna:Národní ligy.

V Pardubicích jsi byl po delší době členem výchozí jedenáctky. Jak se ti hrálo?

Jsem rád, že jsem se po delší době znovu dostal do základní sestavy a mohl nastoupit. Se samotným zápasem však nemůžu být spokojený ani já, a ani nikdo z mých spoluhráčů. V mužstvu zavládla veliká nespokojenost.

Asistent trenéra Tomáš Jakus řekl, že jste nehráli to, co jste si řekli, že jste byli bojácní. Souhlasíš?

Z jedné strany možná ano. Nikdo ale nešel na hřiště s tím, že by se bál. Aniž bychom si to možná uvědomili, nějak to na nás padlo a možná to opravdu vypadalo, že se bojíme. Zápas nám vůbec nevyšel.

Inkasovali jste sice jen jednou, v útočné fázi jste se tentokrát neprosadili.

Nedařilo se nám ani vzadu. Domácí měli další tři gólové šance, podržel nás Jirka Adamuška. Nešlo nám to ani dopředu.

Bylo to způsobeno i tím, že Pardubice v dosavadním průběhu soutěže inkasovaly jen šestkrát?

Je to možné. Pardubice jsou nesmírně zodpovědné, hrály nepříjemný fotbal. A hlavně nás předčily ani ne tak ve fotbalovosti, jako spíše v důrazu, což je na tom to nejhorší. Prohrávali jsme osobní souboje. Přitom to je ta základní věc, na kterou se fotbalista může připravit.

Nezbývá vám nic jiného, než začít novou bodovou sérii proti Ústí nad Labem.

Musíme se odrazit od té nejjednodušší věcí, jakou je osobní souboj. Musíme je začít vyhrávat a jít za úspěchem důrazem a odhodláním. Nesmíme být ustrašení.

V poslední době bylo tvoje místo jen mezi náhradníky. Jak to snášíš?

Není to nic příjemného. Je to těžké, ale jde o to, jak se k tomu fotbalista postaví, jak k tomu přistoupí v tréninku. Samozřejmě nejsem spokojený se svou pozicí a chtěl bych hrát, asi jako každý. Nezbývá mi nic jiného než trénovat, makat a věřit, že se dostanu do své dřívější herní pohody. Doufám, že to dokážu prodat, trenér to uvidí a dá mi šanci.

Co říkáš na to, jak se před sezonou v týmu Třince zvýšila konkurence?

Přišli kvalitní hráči a zkušení hráči, kteří asi v lize nehráli jen tak náhodou. Je to dobře pro mě, mám se co učit. Konkurence je přínosná, hráče posune dopředu. Neberu to tak, že bych měl být mezi exligovými hráči odevzdaný. Jsem naopak odhodlaný a věřím, že i já můžu hrát. Teď jde o to, jak se na to dívají ostatní, kteří o tom rozhodují. Musím makat a na každém tréninku ukazovat, že do sestavy patřím.

Aktuálně

Aktuality

26. kolo MSFL

Výsledky 26. kola MSFL: Rosice - Karviná "B" 3:1, Blansko - Uherský Brod 2:2, Brno - Frýdlant 1:1, Hlučín - Frýdek-Místek 3:2, Hranice - Ostrava "B" 0:1, Slovácko "B" - Uničov 0:0, Zlín "B" - Hodonín 0:2, Zlínsko - Znojmo 2:1.

7. 5. 2024, 09:34

33. kolo MSFL

Výsledky 33. kola MSFL: Karviná "B" - Znojmo 5:1, Hlučín - Zlínsko 3:3, Hodonín - Uherský Brod 2:0, Rosice - Bohunice 2:2, Frýdek-Místek - Ostrava "B" 0:1, Zlín "B" - Brno 2:1, Uničov - Blansko 1:2, Slovácko "B" - Hranice 2:1.

1. 5. 2024, 21:39