Rozhovory

Byl to zápas o jednom gólu, řekl brankář Adamuška po Ústí

úterý 29. října. 2019 | Roman Baselides
Podruhé za sebou zůstali bez bodu třinečtí fotbalisté, když na svém trávníku padli s Ústím nad Labem a vypadli z horní části tabulky F:NL.

Co podle tebe rozhodlo o nezdaru Třince?

Myslím si, že to byl vyrovnaný zápas o jednom gólu. Bohužel, vstřelilo ho Ústí.

 

Poprvé v sezoně se vám přihodilo, že jste ve dvou utkáních po sobě nebodovali a neskórovali...

V Pardubicích to bylo těžké, ale tam jsme si to ani nezasloužili. Na zápas proti Ústí jsme byli natěšeni, chtěli jsme doma vyhrát.

 

Dění a hřišti tomu ovšem moc nenasvědčovalo…

Ve druhém poločase jsme si nějaký tlak a šance vytvořili, ale žádnou jsme nevyužili. Myslím, že výkon ve druhém poločase byl lepší než v tom prvním. Bylo to asi tím, že Ústí dalo gól, stáhlo se a my jsme pak museli dobývat.

 

Prozradíte, s jakou taktikou jste šli do konfrontace s tabulkovým sousedem?

V prvním poločase jsme se chtěli opřít o Lea (Akulinina), abychom překonali tu jejich linii a udrželi balón nahoře. To se nám sice docela dařilo, ale do další fáze už jsme se nedostali.

 

Po změně stran vyběhli na trávník Machalík s Valentou. Úkolem bylo hrát více po zemi?

Oba hráči jsou více do kombinace. Chodili si pro míče až ke stoperům a trochu naši hru rozhýbali. Snažili jsme se hrát po zemi, do vyložených šancí jsme se ale nedostávali.

 

Přesto vyrovnání měli na noze Akulinin s Hlúpikem.

Ani nevím, jestli Lea vychytal gólman. Dobře tam vběhl, dostal se mezi obránce a vystřelil. Škoda, že z toho nepadl gól. Filda (Hlúpik) to měl na levačku, střílel mezi hráči, gólman si to pohlídal.

 

V příštím kole zajíždíte do Sokolova. Co čekáte od posledního týmu F:NL?

Bylo by dobré se chytnout venku. Sokolov je poslední a určitě do toho bude doma šlapat, jak to jen půjde. Bude chtít vyhrát. To ale nemění nic na tom, že my tam pojedeme s cílem bodovat.  Pak nás čekají dva domácí zápasy, které budou velmi důležité. Chceme v nich potvrdit výhodu domácího prostředí.

Aktuálně

Aktuality

Orság a Cienciala v sestavě ko

Do sestavy 23. kola MSFL portálu fotbalunas.cz dostala dvojice třineckých fotbalistů - stoper Samuel Orság a levý obránce Lukáš Cienciala.

16. 4. 2024, 10:30

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28