Rozhovory

Na gól se teď hrozně nadřeme, říká brankář Adamuška

pátek 15. listopadu. 2019 | Roman Baselides
Doslova několik vteřin dělilo brankáře Jiřího Adamušku od druhé nuly v sezoně. O čisté konto ho připravil nechytatelnou střelou Martin Zikl a jeho tým už popáté v sezoně ztratil body na svém pažitu.

Aktuálně brankář Třince číslo jedna byl několikrát na svém místě. V prvním poločase bezvadně vychytal Suchého. „Do zápasu jsme vstoupili dobře, drželi jsme balón. První poločas byl v naši režii, zaslouženě jsme vedli 1:0. Ve druhém poločase Líšni nezbylo nic jiného, než se na nás natlačit. Nevím, jestli nám docházely síly, nebo jsme to chtěli zjednodušit a nakopávat, ale naše hra už nebyla taková jako v prvním poločase,“ přiznal Jiří Adamuška.

Zhruba patnáct minut před koncem střetnutí ho zachránilo břevno a v nastaveném čase nakonec kapituloval. „Líšeň se v závěru dostávala do varu a měla šance. Konec utkání jsme nezvládli, dostali jme gól v poslední minutě nastavení. Tohle si musíme zkušeně pohlídat, uhrát to někde v rohu, a ne centrovat před bránu,“ pokračoval brankář Třince.

Při vyrovnávací trefě Líšně byl prakticky bez šance. „Tušil jsem, že to ten hráč dostane proti noze. Čekal jsem, odkud míč vyplave. Trefil to výborně, placírkou přesně za tyčku. Vzhledem k počtu šancí, je asi konečná remíza spravedlivá. Zápas jsme měli rozehraný na vítězství, měli jsme to ve svých rukou,“ litoval Adamuška.

Prognózy vzaly za své, Třinec proti nováčkovi roli papírového favorita nepotvrdil. „Hráči Líšně ve druhé půli začali být hladovější. Zjednodušili hru, vysunuli se dopředu, nakopávali dlouhé míče. Měli tam čtyři útočící hráče a my čtyři obránce, takže se bojovalo o odražené míče. Dlouhými nákopy nás dostávali pod tlak a z toho se rodily jejich šance,“ udělal Adamuška tečku za duelem s brněnskou Líšní.

Poslední čtyři zápasy se jeho mužstvu nevyvedly podle představ, vytěžilo z nich pouhé dva body. „Myslím si, že oproti posledním zápasům se naše hra zlepšila. Na začátku soutěže jsme dávali dva góly za zápas, teď se na jeden gól hrozně nadřeme. Schází nám efektivita v koncovce,“ zakončil Adamuška.

Aktuálně

Aktuality

20. kolo MSFL

Výsledky 20. kola MSFL: Rosice - Uh. Brod 4:0, Brno - Hranice 0:3, Slovácko "B" - Ostrava "B" 1:1, Hlučín - Blansko 1:4, Hodonín - Frýdek-Místek 1:1, Zlínsko - Bohunice 0:1, Zlín "B" - Znojmo 1:0, Karviná "B" - Frýdlant 2:1.

24. 3. 2024, 20:58

Mieszek pokračuje v Řepištích

Mladý stoper Matěj Mieszek bude také v jarní části letošní sezony nastupovat za divizní Řepiště. Zamířil tam na hotování.

21. 3. 2024, 13:29