Ohlasy po zápase

Chyba? Je třeba ji hodit za hlavu a soustředit se, říká brankář Jiří Adamuška

pondělí 25. listopadu. 2019 | Roman Baselides
Po úvodním části hry mohli Třinečtí fotbalisté vést nad Varnsdorfem 1:0, místo toho však vinou hrubek prohrávali 0:1. Po přestávce zabrali – srovnali a nakonec sahali po třech bodech.

Stejně jako i v předešlém domácím klání s Líšní (1:1) Třinec v úvodní dvacetiminutovce dostal výhodu pokutového kopu. Míče se opět chopil stoper Bedecs, jenže tentokrát neuspěl – brankář Samoel jeho střelu k levé tyči vystihl. Neujala se ani následná dorážka.

„Na brankáře jsem se nedíval. Kluci mi říkali, že byl u té tyče brzy. Je to už druhá penalta, kterou jsem neproměnil. Předtím jsem nedal doma proti Jihlavě – dokonce na stejnou bránu a stejnou stranu,“ připomněl Imrich Bedecs.

Své penaltové selhání se zástupce kapitána snažil odčinit. „První věc, která mě napadla, byla ta, že musím udělat něco navíc, abych se svému mužstvu revanšoval,“ řekl. A málem se mu to povedlo, brankář Samoel však jeho hlavičku vytáhl na roh. „Je třeba říct, že Varnsdorf měl v prvním poločase další nebezpečné brejky a klidně mohl vést 0:3,“ poukázal Bedecs.

Po obrátce šli domácí odhodlaně za vyrovnáním a posléze za vítězným gólem. „Měli jsme řadu šancí i standardních situací. Mohli jsme skóre otočit, což se nám bohužel nepodařilo,“ litoval Bedecs.

Bezprostředně po neproměněné penaltě nepříjemnou chvilku prožil brankář Jiří Adamuška. Nezkrotil zdánlivě jednoduchý míč a dvojice Micovčák – Breda měla snadnou úlohu. „Chtěl jsem míč dostat do šestnáctky a vzít si ho do rukou. Ve chvíli, kdy jsem si ho přebíral, protihráč už byl u mě. Zpanikařil jsem, ani nevím, jestli jsem si to ještě sám neukopl před rukama. Seběhlo se to hrozně rychle, soupeř mi míč vypíchnul, dal ho pod sebe a byl z toho gól. Něco takového se nesmí stávat, a to na jakékoliv úrovni,“ nezlehčoval své zaváhání Adamuška.

I navzdory hrubce podal spolehlivý výkon, často se zapojoval do rozehrávky. „To ale nikdo neřeší, vidět byla ta chyba. Člověk to musí hodit za hlavu, protože s tím už nic neudělá a musí se soustředit na každý další míč,“ pokračoval Adamuška.

Oba dva fotbalisté se pozastavili nad tím, že jejich tým během podzimu na vlastním pažitu zažil radost z vítězství pouze dvakrát. „Dříve to tak nebylo. Body jsme získávali hlavně doma, dovážet je z cizích hřišť byl problém. Teď venku body získáváme, ale doma máme jen dvě výhry, a to je málo. Z těch zápasů jsme měli vytěžit bodů více,“ přiznal Adamuška.

„Na podzim jsme vyhráli doma pouze dvakrát, máme spoustu remíz, což je hrozná škoda. Po zápase jsme koukali na tabulku, jsme na devátém místě. Musíme si na rovinu říct, že je to hrozný pohled,“ mračil se Bedecs a zdůraznil, že jeho tým měl rozhodně na víc. Přiblížit se bodově k nejsilnějším celkům F:NL a pokusit se proměnit Hřiště Rudolfa Labaje v nedobytnou tvrz – to budou dva z jarních cílů třineckých fotbalistů.

Aktuálně

Aktuality

20. kolo MSFL

Výsledky 20. kola MSFL: Rosice - Uh. Brod 4:0, Brno - Hranice 0:3, Slovácko "B" - Ostrava "B" 1:1, Hlučín - Blansko 1:4, Hodonín - Frýdek-Místek 1:1, Zlínsko - Bohunice 0:1, Zlín "B" - Znojmo 1:0, Karviná "B" - Frýdlant 2:1.

24. 3. 2024, 20:58

Mieszek pokračuje v Řepištích

Mladý stoper Matěj Mieszek bude také v jarní části letošní sezony nastupovat za divizní Řepiště. Zamířil tam na hotování.

21. 3. 2024, 13:29