Rozhovory

Sedm gólů je hezkých, ale mohlo jich být více, přiznává Kubala

neděle 01. prosince. 2019 | Roman Baselides
Nejlepším střelcem Třince v podzimní části sezony 2019 – 2020 se stal Filip Kubala. Síť druholigových soupeřů napnul sedmkrát, další tři zásahy přidal v domácím poháru.

Po podzimu jsi na sedmi druholigových gólech, což je velice slušná bilance. Jsi sám se sebou spokojený?

Číslo je to pěkné, ale bodů nám to zajistilo málo. Počítal jsem s tím, že v posledních dvou zápasech dáme více branek a to nám zajistí šest bodů. Nějaké góly jsem dal, ale prioritně chci pomáhat našemu týmu.

To jsi dělal, tvoje trefy zajistili Třinci několik bodů.

To je pravda a za to jsem opravdu rád. Sedm gólů je hezkých, ale klidně jich mohlo být ještě více. Třeba v posledním utkání jsem měl další dvě slibné šance, stačilo jen míč lépe usměrnit.

Který z tvých gólů byl nejpovedenější?

V paměti mi vždy utkví ten, který přinese nejvíce emocí. Asi to byl gól se Žižkovem, kdy jsem dal branku na 3:2 a my ten zápas dovedli do vítězného konce. Nejvíce si vždy cením gólu, který rozhodne zápas.

Jak moc ti vadí, že ses nestal trvalým členem základní sestavy?

Každý fotbalista chce hrát od začátku a odehrát toho co nejvíce. Jako střídající hráč jsem dal těch gólů více. Asi to bylo tím, že protihráči jsou už unavení a mně se tak v útoku snáze prosazuje. Umím si najít prostor v šestnáctce a zakončit.

Sezonu jste začali dobře, po dvou porážkách v řadě přišla bodová šňůra, která vás posunula na páté místo tabulky. Závěr podzimu se vám ovšem nevyvedl.

Měli jsme dobré zápasy, v nichž jsme udělali body. Pak jsme bohužel znovu polevili. Přes zimu máme na čem pracovat, abychom se zlepšili. Myslím si, že cíl jsme nesplnili. Bodově ani herně to nebylo takové, jak jsme si všichni představovali.

Užil sis první druholigový půlrok v mateřském dresu?

Je to moje první sezona v Třinci v dospělém fotbale. Můžu říct, že v Třinci se mi hrálo dobře.

Aktuálně

Aktuality

26. kolo MSFL

Výsledky 26. kola MSFL: Karviná "B" - Znojmo 5:1, Hlučín - Zlínsko 3:3, Hodonín - Uherský Brod 2:0, Rosice - Bohunice 2:2, Frýdek-Místek - Ostrava "B" 0:1, Zlín "B" - Brno 2:1, Uničov - Blansko 1:2, Slovácko "B" - Hranice 2:1.

1. 5. 2024, 21:39

25. kolo MSFL

Uničov - Zlínsko 5:0, Hodonín - Rosice 0:1, Frýdlant - Hlučín 1:4, Frýdek-Místek - Zlín "B" 1:0, Uherský Brod - Hranice 6:0, Ostrava "B" - Bohunice 3:0, Karviná "B" - Slovácko "B" 1:2, Znojmo - Blansko 1:1.

1. 5. 2024, 21:36