Články mládež

U17, U16: Hodnocení trenérů

úterý 03. prosince. 2019 | Jana Zipserová
Jak se dařilo mladším dorostencům pod vedením jejich trenérů? Lodivodi Karel Maceček a Petr Sostřonek zhodnotili podzimní shanu svých svěřenců. Rozpovídali se o vzletech i pádech, jednotlivcích i týmu jako celku táhnoucímu za jeden provaz.

KAREL MACEČEK, trenér U17

„Za celou podzimní sezónu musím kluky pochválit, zápasy dorostenecké ligy zvládli velice dobře. Pro většinu kluků to bylo poprvé, kdy se s tak kvalitními soupeři porovnali. Musím je pochválit za vysokou účast při trénincích, která nám umožnila velmi dobře trénovat a posouvat jejich výkonnost. Jsem rád, že poctivý přístup k tréninku byl vidět i ve většině zápasů, ve kterých jsme až na jeden velmi špatný výkon se Sigmou Olomouc, vždy velmi dobře obstáli. Bilance devíti výher, jedné remízy a pěti porážek je velmi slušná a konečné sedmé místo momentálně odpovídá kvalitě našeho týmu. Je to pro nás motivací pro další práci se zlepšovat a na jaře posunout výkonnost zase o kousek výš. Jsem rád, že srovnatelné soupeře jsme porazili a většinou i podpořili dobrou hrou. S velmi kvalitními soupeři Baníkem a Zbrojovkou jsme sice prohráli vyšším rozdílem, ale těší mne, že po herní stránce jsme i v těchto zápasech byli zdatným protivníkem. Jsem rád, že pokračujeme v nastaveném herním pojetí našeho stylu hry a jsme konkurenceschopní silným týmům. V tomto trendu budeme pokračovat a snažit se ho zdokonalovat. Odměnou nám pak jsou výsledky, předvedená hra a nejedna pochvala našeho herního projevu od soupeřových trenérů. “

PETR SOSTŘONEK, trenér U16

„Podzimní část je pro kategorii U16 vždy specifická. Hráči z žákovské kategorie přecházejí do dorostenecké, ze základních škol na střední a tím vznikají na ně větší nároky. Do přípravy v červenci naskočilo čtrnáct hráčů, z toho tři brankáři. Postupně jsme kádr doplnili o pět nových hráčů, tak abychom tým rozšířili a vytvořili zdravou konkurenci. Bohužel vinou dovolených jsme celý kádr měli pohromadě až těsně před prvním mistrovským utkáním. Mužstvo se tak tvořilo v průběhu celého podzimu, kdy se hledala optimální sestava, což se projevilo v kolísavých výsledcích. Postupně si hráči zvykali na větší zatížení, rychlejší práci s míčem a také na fakt, že často nastupují proti starším ročníkům. To se projevilo v závěru podzimní části, kdy jsme ve čtyřech z pěti utkání bodovali. Velmi dobrou formu po celý podzim si drželi brankáři Jakub Benedik s Erikem Petrákem, kapitán mužstva Matěj Mieszek a jedenáctigólový střelec mužstva Mateusz Bartnicki. Velmi dobré výkony podávali Kryštof Labaj, Ondřej Kajfosz a Viktor Buryan, který se může v budoucnu výrazně prosadit. Do utkání postupně začali úspěšně nastupovat i nově příchozí hráči Dominik Pindur, Matúš Štefánik, Jan Cienciala, Kryštof Kunz, Ĺuboš Becik, nejvýrazněji se prosadil Matúš Štefánik. Všichni hráči si musí uvědomit, že kariéru mají před sebou a že dnes již talent sám o sobě nestačí. Musí k tomu přidat ochotu na sobě pracovat a obětovat fotbalu něco navíc.“

Aktuálně

Aktuality

24. kolo MSFL

Výsledky 24. kola MSFL: Uničov - Karviná "B" 2:1, Hranice - Znojmo 1:2, Bohunice - Uherský Brod 0:1, Rosice - Frýdek-Místek 0:0, Brno - Ostrava "B" 0:2, Zlínsko - Blansko 2:1, Zlín "B" - Frýdlant 3:2, Slovácko "B" - Hodonín 1:1.

23. 4. 2024, 11:10

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28