Rozhovory

Nový trávník? Sto a jedna, pochvaluje si brankář Adamuška

středa 04. prosince. 2019 | Roman Baselides
Šest utkání na zrenovovaném Hřišti Rudolfa Labaje mají za sebou fotbalisté Třince. Nový pažit si hráči nemohou vynachválit. „Máme jeden z nejlepších trávníků ve druhé lize,“ potvrdil levý obránce Jiří Janoščín, jeden ze služebně nejstarších fotbalistů Třince.

Domácí zápasy s Českými Budějovicemi (derniéra sezony 2018 – 2019), s Jihlavou a Hradcem Králové fotbalisté Třince odehráli na Městském stadionu. Hrací plocha na Hřišti Rudolfa Labaje mezitím prošla kompletní renovací, starý travnatý povrch nahradil nový.

„Je to obrovský rozdíl. Fotbalisté z ostatních týmů, kteří hrají druhou ligu už delší dobu, si naše hřiště pochvalují. Třeba ke mně se dostaly ohlasy, že jsme měli nejhorší trávník ve druhé lize a teď naopak máme nejlepší,“ pochvaloval si ostřílený obránce Třince Jiří Janoščín.

Nová hrací plocha na Hřišti Rudolfa Labaje přeje kombinačnímu fotbalu, který vyznává také technický tým Třince. „Na novém trávníku se hraje lépe. Míč neodskakuje, jezdí po trávníku tak, jak by má, čili rovně. Dá se zahrát více akcí na jeden dotek. Hráč se nemusí tolik soustředit na zpracování míče a na to, co balón udělá. Může se koncentrovat jen na dění na hřišti a přemýšlet o tom, co provede. V tomhle směru by nám to mělo prospět,“ pokračoval Janoščín.

Také na ostatních druholigových stadionech jsou hrací plochy dle mínění zkušeného obránce ve velmi dobrém stavu. „Co se týče druhé ligy, dalo by se najít pár trávníků, které jsou na stejně vysoké úrovni. Třeba na Žižkově, v Hradci Králové. Špatná tráva ve druhé lize už teď není asi nikde,“ uzavřel Janoščín.

Zrenovovanou hrací plochu si nemůže vynachválit rovněž jeho spoluhráč Jiří Adamuška. „Je to sto a jedna. Ten podklad je pevný, takže člověku neujede noha. Trávník je rovný, tudíž není třeba přemýšlet, jestli míč odskočí nebo ne, stačí se koncentrovat na to, co chce člověk udělat. U rozehrávky jsem jistější, protože stojná noha je pevnější a stabilnější. Míče neskáčou, jezdí rovně, dá se hrát kombinační fotbal,“ vypočítal klady Adamuška.

Brankář Třince tvrdí, že na novém pažitu se gólmanům chytá o poznání lépe. „Když na brankáře letí střela, už tuší, kam míč letící rovně může skončit. Předtím brankář musel do poslední chvíle čekat, zda se neodrazí od drnu a nezmění směr. Nové hřiště je po všech stránkách lepší,“ zakončil Adamuška.

Aktuálně

Aktuality

24. kolo MSFL

Výsledky 24. kola MSFL: Uničov - Karviná "B" 2:1, Hranice - Znojmo 1:2, Bohunice - Uherský Brod 0:1, Rosice - Frýdek-Místek 0:0, Brno - Ostrava "B" 0:2, Zlínsko - Blansko 2:1, Zlín "B" - Frýdlant 3:2, Slovácko "B" - Hodonín 1:1.

23. 4. 2024, 11:10

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28