Aktuální zprávy

Fotbalisté Třince dnes vyběhli k prvnímu společnému tréninku

sobota 04. ledna. 2020 | Roman Baselides
Posilovna a fotbalové utkání na umělé trávě – taková byla náplň dnešního prvního tréninku druholigového Třince. Zúčastnil se ho i trojlístek mladých odchovanců – Adam Lasota, Petr Niemczyk a Matteo Burgo.

V modelovém zápase zelení versus černí se zaskvěl brankář Lukáš Paleček, který si naběhl na rohový kop a přesnou hlavičkou k zadní tyči překonal Františka Chmiela.

Modelové střetnutí na tři 25 minutové třetiny skončilo bez vítěze, zrodila se remíza 6:6. „Chci vidět především aktivitu směrem dopředu, a to včetně pressinku,“ nabádal své svěřence trenér Svatopluk Habanec. K ruce měl i své asistenty Tomáše Jakuse a Svatopluka Schäffera.

„Trénovat budeme tvrdě. Od pondělí hráče čekají třífázové tréninky. Budeme střídat posilovnu, běhání v terénu ale současně budeme pracovat také s míčem na hřišti,“ prozradil trenér Habanec.

Po několikadenní dovolené se třinečtí fotbalisté začali chystat na jarní odvety už v prosinci. Plnili individuální tréninkový plán, jejich pohybovou aktivitu bedlivě hlídaly sporttestery.

Ve čtvrtek a v pátek hráči devátého celku F:NL podstoupili v Prostějově kompletní zátěžové testy. „Výsledky dopadly dobře, byly lepší než o rok dříve. To mě samozřejmě velmi těší, neboť fitness složka je v dnešním fotbale zásadní,“ podotkl Habanec.

Na úvodním srazu se mu nehlásil žádný nováček. Staronovou tváří je Lukáš Hapal, jenž se vrátil z hostování v Uničově. Do hanácké metropole zamířil na testy Luis Arroyo. Zda v Olomouci zůstane, o tom se teprve rozhodne.

Vytáhlý útočník Muhamed Tijani, jenž pod Javorovým na podzim hostoval z Baníku Ostrava, podstoupí zkoušku v Karviné. Pokud se tam fotbalista původem z Nigérie neuchytí, mohl by se vrátit do Třince.

Úvodního tréninku se nezúčastnili ani marodi Martin Janošík a Erik Šuľa. Chyběl rovněž ukrajinský útočník Leonid Akulinin, jenž čeká na víza a již brzy by se měl k třineckému týmu připojit.

„Rozhlížíme se po dvou hráčích do obrany, rádi bychom přivítali také jednoho útočníka. Záložníků máme dost. Noví hráči by se k nám měli přidat do čtrnácti dnů, až začnou prvoligové celky formovat své kádry,“ upřesnil kouč Habanec.

Příští náročný tréninkový týden vyvrcholí sobotním přípravným duelem proti slovenské reprezentaci do 19 let. Po něm fotbalisty Třince čeká týdenní kondiční soustředění v Luhačovicích.

Aktuálně

Aktuality

Orság a Cienciala v sestavě ko

Do sestavy 23. kola MSFL portálu fotbalunas.cz dostala dvojice třineckých fotbalistů - stoper Samuel Orság a levý obránce Lukáš Cienciala.

16. 4. 2024, 10:30

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28