Aktuální zprávy

Ondřej Kušnír: Nikdy nezapomenu na přípravu ve Spartě a ve Vítkovicích

čtvrtek 09. ledna. 2020 | Roman Baselides
Od startu přípravy ladí formu na jaro také kapitán třineckých fotbalistů Ondřej Kušnír. „Fotbal hraji od sedmi let, takže pomalu se blížím ke své 30. přípravě,“ řekl.

Máš spočítáno, kolikátou zimní přípravu prožíváš?

Když vezmu v potaz, že fotbal hraji od nějakých sedmi let, tahle bude už asi 28. Pomalu se blížím ke třicítce zimních příprav.

Fotbalisté je obvykle nemají v oblibě.

Je to sice nepříjemná, ale zato velmi důležitá součást fotbalové sezony, aby hráč co nejlépe fungoval. Člověk se na to netěší, ale musí to překousnout, aby se na jaro co nejlépe připravil.

Najde se vůbec něco, co hráč na zimní přípravě může mít rád?

Něco pozitivního? Moc toho nevidím. Hráč se samozřejmě vždycky těší, když je náplní tréninku práce s míčem. Myslím si, že i trenér pro nás bude chystat běhání s balónem. Když tam ten míč je, hráč se na trénink těší. Je to rozhodně lepší, než jen někde kroužit bez míče.

První společný trénink byl herní, zahráli jsme si modelový přátelský zápas.

Na hřišti jsme byli po delší době, i když já už nějaké dva fotbaly na větším hřišti měl. Zpočátku nás to jistě bude bolet, ale musíme to překousnout.

Na kterou ze zimních příprav, které jsi během bohaté kariéry zažil, nikdy nezapomeneš?

Nikdy nezapomenu na trenéra Bohuše Kelera ve Vítkovicích. Měli jsme hodně tvrdou přípravu, čekalo nás patnáct kilometrových běhů. Tenkrát mrzlo, bylo nějakých mínus patnáct, na to do smrti nezapomenu. S Vítkovicemi jsme byli a soustředění v Tatrách. Nikdy nezapomenu na běhání na fotbaly v hlubokém sněhu. To je příprava, která mi utkví v paměti nejvíce.

A co jinde?

Ve Spartě jsme za trenéra Chovance měli čtyřfázové tréninky. Budili nás už před sedmou ráno, měli jsme výběh ve tmě, svítily jen pouliční lampy.

V Kazachstánu jsi tohle nezažil, je to tak?

Přijel jsem tam v lednu, a to jsme právě jeli na soustředění do Turecka. Zažil jsem tam dvě soustředění, ale byli jsme pěkně v teple. Zatímco první bylo kondiční, to druhé bylo herní.

Vy si na herní část fázi přípravného období ještě počkáte, v příštím týdnu vás čeká dřina na kondičním soustředění v Luhačovicích.

Věřím, že to všichni zvládneme bez zranění, že celá zimní příprava proběhne v pořádku. Jaro chceme zvládnout co nejlépe a posunout se v tabulce výš.

Aktuálně

Aktuality

26. kolo MSFL

Výsledky 26. kola MSFL: Karviná "B" - Znojmo 5:1, Hlučín - Zlínsko 3:3, Hodonín - Uherský Brod 2:0, Rosice - Bohunice 2:2, Frýdek-Místek - Ostrava "B" 0:1, Zlín "B" - Brno 2:1, Uničov - Blansko 1:2, Slovácko "B" - Hranice 2:1.

1. 5. 2024, 21:39

25. kolo MSFL

Uničov - Zlínsko 5:0, Hodonín - Rosice 0:1, Frýdlant - Hlučín 1:4, Frýdek-Místek - Zlín "B" 1:0, Uherský Brod - Hranice 6:0, Ostrava "B" - Bohunice 3:0, Karviná "B" - Slovácko "B" 1:2, Znojmo - Blansko 1:1.

1. 5. 2024, 21:36